Ana Manşet Reklam

Ekonomi

Yeni tramvay araçları için imzalar atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan, 10 adet tramvay aracı ihalesini 697 milyon TL’lik teklif sunan Bozankaya A.Ş. kazandı

27 Nisan 2023 Saat: 16:00
Yeni tramvay araçları için imzalar atıldı
Yeni tramvay araçları için imzalar atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan, 10 adet tramvay aracı ihalesini 697 milyon TL’lik teklif sunan Bozankaya A.Ş. kazandı. Bugün (27 Nisan Perşembe) Büyükşehir ve firma arasında sözleşme imzalandı. Yüklenici firma, 540 gün içerisinde yeni tramvay araçlarını Büyükşehir Belediyesine teslim edecek.

 

SON TEKNOLOJİYLE ÜRETİLİYOR 

Vatandaşa ulaşımda konfor sağlayacak olan yerli teknoloji ile üretilen tramvaylar, Bozankaya’nın Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim merkezinde geliştirildi. Yaklaşık uzunluğu 33 metre olacak olan modern tramvaylarda 298 kişi yolcu kapasitesi bulunuyor. Oturan yolcu sayısı 66 iken ayakta yolcu sayısı ise 232 olacak. Son teknolojik gelişmelere uygun olarak tasarlanan araçların yapısı bakım onarım giderlerini en aza indiren şekilde üretilecek.

 

KOCAELİ’NİN TARİHİNE YAKIŞACAK

Kocaeli için özel olarak üretilen ve toplam 10 araçtan oluşan tramvay filosu kentin tarihi dokusu ve kentin genel görünümü dikkate alınarak tasarlanacak. Aracın tüm parçaları minimum zamanda da kolaylıkla değiştirilebilen modüler yapıda olacak. Tramvaylar emisyon ve gürültü seviyesi yönünden ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilecek.

 

16 DURAKLA HİZMET VERİLİYOR

Öte yandan Akçaray tramvay hattı Kuruçeşme etabıyla birlikte 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaştı. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreyi buldu. Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı da 16’ya çıktı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑