parkinnn

Yaşam

Yetim çocuklar için 10 bin bilet satıldı

İnsani Yardım Derneği’nin düzenlediği yetim gülerse dünya güler adlı gecede dünyanın bir çok noktasındaki yetim çocuklar için yardım kampanyası yapıldı. Gecede yetim çocuklar için 10 bin bilet satıldı. Kocaeli İnsani...

23 Nisan 2014 Saat: 10:57
Yetim çocuklar için 10 bin bilet satıldı
Yetim çocuklar için 10 bin bilet satıldı

İnsani Yardım Derneği’nin düzenlediği yetim gülerse dünya güler adlı gecede dünyanın bir çok noktasındaki yetim çocuklar için yardım kampanyası yapıldı. Gecede yetim çocuklar için 10 bin bilet satıldı.

Kocaeli İnsani Yardım Derneği Şubesi Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Atatürk Spor Salonu’nda, “Yetim gülerse dünya güler” adlı program düzenledi. 10 bin bileitn satıldığı gecede bilet satışlarından elde edilen gelirler Kocaeli’de 30, Suriyeli 7, Pakistanlı 10 ve Bursa’da 15yetim ailenin çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak. Yetimleri sevindirmek için düzenlenen geceye katılan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş sohbetleriyle renk kattı.

Dünyanın Her Yerindeki İnsanlar İçin Çalışıyoruz
Geceye İnsani Yardım Derneği Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal ve yönetimi ev sahipliği yaparken Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yetimler için düzelenen geceye katıldı. Program aslen Burkine Fasolu olan Abdullah Senfo’nun okuduğu Kuran-ı Kerim tilafetiyle başladı. Programda konuşan İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Yeşildal, dünyanın her yerindeki insanlar ve yetimler için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

6 Bin Sınıfın Yetim Kardeşi Var
İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Milli Eğiitm Bakanlığı ile başlattıkları ortak projeyle her sınııfn bir yetim kardeşi var çalışması başlattıklarını ve 6 bin sınıfın yetim kardeşinin olduğunu söyledi. Ayda 90 lira vererek bir yetim çocuğa bakıla bileceğini ifade eden Murat Yılmaz, “Geçen yıl Serilanka’da idim. Orada 27 milyon nüfus içinde 2 milyon müslüman var. Orada bin yetim çocuğumuz var. Orada bir annenin çocuklarına bakmak için bir ay çalıştığında eline geçen para 30 dolar. Buradan bağışlayacağınız 90 lira ile oradaki yetimlerin sokaklara düşmesini engelliyor” dedi.

İbrahim Karaosmanoğlu ve Nevzat Doğan 5’er yetimin sorumluluğunu üstlendi
Programa katılan bir çok aile Türkiye’de ve dünyanın bir çok yerinde bir yetimin bakımını üstlenirken programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 5’er tane yetimin bakımın ve sorumluluğunu üslendi. Gecede Suriyeli bir aile tarafından yapılan vazo bin liradan açık artırmaya çıkartıldı. Açık artırmada bin 500 lira veren Nizamettin Kaymak vazoyu aldı ve tekrar İnsani Yardım Derneği’ne hediye etti.

Mustafa Karataş Tebrik Etti
Programda konuşan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, İnsani Yardım Derneği’ni yaptığı programdanve yetimler konusundaki hassasiyetinden dolayı tebrik etti. Peygamberimiz Hazreti Muhammet’in “insanların en hayırlısı insanlara yardımı dokunandır” hadisi şerifini hatırlatan Mustafa Karataş, “Ecel gelmeden imkan varken elinizdekini paylaşmak peygamberimizin vasfıdır. Açı doyurmak, yetimi giydirmek nafile namazlardan hac ibadetinden daha hayırlıdır” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑