parkinnn

Siyaset

YILMAZ, “20 YILLIK TEMCİT PİLAVI”

"KÖŞKER'İN PROJELERİ 20 YILLIK TEMCİT PİLAVI"

18 Mart 2014 Saat: 10:06
YILMAZ, “20 YILLIK TEMCİT PİLAVI”
YILMAZ, “20 YILLIK TEMCİT PİLAVI”

CHP Gebze Belediye başkanı, deneyimli belediyeci Yakup Yılmaz, Gebze Belediye Başkanı ve AKP belediye Başkan Adayı Adnan Köşker’in proje tanıtım toplantısının ardından yaptığı açıklamada, açıklanan projelerin İlçe belediyesi değil, devletin ve büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanına giren projeler olduğuna dikkat çekti.

BUNLAR ZATEN BELEDİYENİN GÖREVLERİ

Yılmaz, “Açıklananların çoğu çeşitli bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde ve yapması gereken projeler. Metro, hafif raylı sistem, Marmaray ve Şehirlerarası Terminal gibi… Bunlar zaten her siyasi parti adayları tarafından söylenen ve talep edilen projeler. Kalanları ise, bu kadar abartılacak, bugüne kadar beklenilecek projeler değil. Bir belediyenin yapması gereken görevlerdir. Bunların çoğu zaten gerek bizim gerek diğer adayların çok önceden açıkladığı projeler”dedi.

DAHA ÖNCEDE 41 PROJE AÇIKLAMIŞLARDI

CHP Adayı Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İktidardaki bir parti için, hayal kırıklığı demek daha doğru. Kaldıki, herkes proje hazırlayabilir ve açıklayabilir. Ama önemli olan bunların yapılmasıdır. 5 yıl öncede 41 adet benzer projeler açıklanmıştı. Bunlardan 3 ya da dört tanesi yapıldı. Hani yaptıkları yapacaklarının teminatı derlerya, böyle bir teminatda yok ortada. İçi boş, kağıt üzerinde kalacak bu projelerin Gebze’ye katacağı bir şey yok. Sormazlar mı insana, bugüne kadar niye yapmadınız?”.

ÖNCE MAL VARLIĞI AÇIKLANMALI

Açıklanan projelerin ayakları havada ve içi boş şeyler olduğunu, güzel projeler olsa bile bugüne kadar kenti yönetenlerin başarılı olduklarını anlamına gelmediğini, herkesin projeler yapabileceğini ifade eden Yılmaz, “ Kenti yönetmeye aday olanların asıl halkın gönlünde, hukuk karşısında ve vicdanlarda nerede olduğudur. Kenti yöneteceklerin, üzerinde hiçbir şaibe olmamalıdır. Sayın Köşker hakkındaki iddialar karşısında hala kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapmadı. Yine, tıpkı benim yaptığım gibi mal varlığını kamuoyu ile paylaşmadı. Ben projelerimi açıklarken en büyük projem diye mal varlığımı tek tek açıkladım. Bu çağrımız

tüm adaylar için geçerlidir” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑