parkinnn

Güncel

YPG: ABD korumasında Menbic'teyiz

Türkiye'nin hedefindeki ilçenin batısını Suriye rejimine bırakan PKK'nın uzantısı örgüt, bugün yaptığı açıklamada Menbic'ten çekilmediklerini duyurdu.

6 Mart 2017 Saat: 11:31
YPG: ABD korumasında Menbicteyiz
YPG: ABD korumasında Menbic'teyiz

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın IŞİD teröristlerinden temizlenmesiyle gözler Menbic'e çevrildi. Türkiye, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ilçeden çıkmaması halinde vurulacağını açıkladı.

Buna karşın, geçen hafta ani bir manevra yapan YPG Menbic'in batısını Şam rejimi ve Rusya'ya devretti. Rus ordusu, 3 Mart'tan itibaren YPG'lilerin ilçeyi terk edeceklerini ilan etti.

Ancak bugün Menbic'ten farklı bir açıklama geldi. Menbic Askeri Konseyi, ilçenin denetiminin kendilerinde olduğunu duyurdu. ABD'nin desteğinin özellikle vurgulandığı açıklamayı, Reutershaber ajansı dünyaya geçti.

Türkiye, YPG teröristlerinin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesini istiyor. Washington yönetimi geçen yıl yaz mevsiminden bu yana defalarca YPG'lilerin ilçeyi boşalttığını açıklamasına rağmen durumda bir değişiklik olmadı. Son iki haftada ABD özel kuvvetler askerlerinin YPG'lilere Menbic'te eğitim verdiği ortaya çıktı. Ayrıca, ABD'lilerin zırhlı araçları bölgede fotoğraflandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Operasyon henüz başlamadı. ABD askerilerinin, özel kuvvetlerinin o bölgede olduğunu biliyoruz" demişti.

Türkiye ve Rusya anlaştı

Dışişleri Bakanı, El Bab ve Menbic arasındaki yolun geçici sınır olduğunu da açıklamıştı:

"Rejim güçleri de biliyorsunuz doğuya doğru yönelmiştir. Biz özellikle El Bâb’ın etrafında rejim güçleriyle ılımlı muhalefetin karşı karşıya gelmemesi için bir anlaşma yaptık. Rusya ile bir anlaşma yaptık. Oradaki yolu bir geçici sınır olarak gördük. Onlar kuzeye geçmeyecek. Ilımlı muhalefet de güneye geçmeyecek."

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑