parkinnn

Röportaj

Yumurtayı yumurtacıdan alın

Emirim Yumurta işletmecisi Samet Güler, vatandaşları uyardı, tiyolar verdi;

26 Aralık 2023 Saat: 17:05
Yumurtayı yumurtacıdan alın
Yumurtayı yumurtacıdan alın

Günlük ve taze yumurta satması nedeniyle   Gebzelilerin  ilgisini  kazanan Emirim  Yumurta işletmecisi  Samet Güler, tüketicileri uyararak '' Ekmeği fırından, yumurtayı yumurtacıdan alın '' dedi.

BABADAN DEDEN GELEN MESLEK

Yumurtacılığın deden kalma meslekleri olduğunu anlatan Güler, '' Babam da yumurtacıydı. Ailece yumurtacıyız. Gebze'de yumurta sektörü bizim ailenin elinde  bulunuyor. Bundan da büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlara günlük ve taze yumurta kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. '' şeklinde konuşurken, yumurtaya yönelik   çeşitli tiyolarda verdi.

GEBZE'NİN YUMURTA İHTİYACINI KARŞILIYORLAR

Emirim Yumurta sahibi Samet Güler, '' Depoda çok bekleyen yumurta sağlıklı değildir. Özellikle yaz aylarında bozulma riski fazla. O nedenle yumurtayı yumurtacıdan almak gerekir. Biz Emirim Yumurta olarak Gebze'nin neredeyse tamamının ihtiyacını karşılıyoruz.  Gebzelilerin bize olan güveni sayesinde günde ortalama  1200 koli, yani 36 bin adet yumurta satıyoruz. '' ifadelerini kullandı.

İHRACAT SEBEBİYLE YUMURTA ZAMLANDI

Gölge'nin bu yönde sorularını yanıtlayan iş insanı Samet Güler, yumurta fiyatlarının artmasına da açıklık getirdi. Güler, '' Buna devlet politikası diyebiliriz. Çünkü, ülkemiz dünyanın en büyük yumurta üreticisidir. Fiyatların armasının belli başlı sebepleri var. Mesela ihracat. Rusya ile bir anlaşma var, oraya ülkemiz altı ay boyunca yumurta ihracatı anlaşması yaptı. Asgari ücretin yükselmesi, temel giderlerin artması dolaysıyla, yumurta fiyatları da artmış oldu. '' dedi.

PERAKENDE DE YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Ülkemizde en iyi yumurtanın Afyon, Bolu, Bursa ve Adapazarı'nda üretildiğine dikkat çeken Samet Güler, kendilerinin Afyon yumutası  ile tüketiciye ulaştıklarını anltırken de,  sekiz yıldır yumurta sektöründe hizmet verdiğini,  dede mesleğini sürdürdüğünü dile getirdi. Yağız ve Zeynep isimli iki çocuk babası olan 32 yaşındaki yumurtacı Güler, Gebze'de kurumsal markalara, yerel marketlere, pastanelere, otellere ve fırınlara toptan satış yaptıklarını söyledi. Samet Güler, vatandaşların ise Osman Yılmaz Mahallesi Yenibagdat Cad.No 276' da bulunan perakende mağazalarından ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

KENDİ ÜRETİM TESİSİNİ KURACAKLAR

 Eşi Demet Güler ile  2024 ylı içinde Gebze'de kendi üretim tesislerini  kurmayı planladıklarını ifade eden Güler,  vatandaşlara yumurta konusunda ip uçları verirken de ; en yüksek proteyinli yumurtanın Smol boy olduğunu, M boyun da ideal yumurta olduğunu hatırlattı.

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Emirim Yumurta işletmecisi Samet Güler
Emirim Yumurta işletmecisi Samet Güler

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑