parkinnn

Asayiş

Zabıta’dan Hürriyet’teki Baraka Yıkımıyla İlgili Açıklama

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen baraka yıkımına ilişkin haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

11 Mart 2014 Saat: 10:54
Zabıta’dan Hürriyet’teki Baraka Yıkımıyla İlgili Açıklama
Zabıta’dan Hürriyet’teki Baraka Yıkımıyla İlgili Açıklama

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen baraka yıkımına ilişkin haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Hürriyet Mahallesi Bahardere Caddesi üzerindeki bir barakanın yıkılması konusunda ilgili şahıs tarafından basına eksik ve yanlış bilgiler verildiğini belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yıkımın tamamen yasal ve herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermediğini bildirdi.

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü açıklaması şöyle:

50 BİN LİRA KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENDİ

“Hürriyet Mahallesi Bahardere Caddesi üzerinde bulunan İsmail TOPRAKÇI isimli şahısa ait barakanın daha önce Belediye ekiplerimizce yıkılması sonucu yerel basında çıkan haberlerden dolayı Belediyemizce konuya açıklık getirme gereği duyulmuştur. İsmail Toprakçı’ya ait ev Bahar Deresi üzerinde yapılan yol çalışması nedeniyle 21.04.2010 tarihli ve 2317 sayılı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 50.000 TL kamulaştırma bedeli ödenerek yıkılmıştır. İlgili şahıs daha sonra Köşklüçeşme Mahallesi’nde kirada oturduğu evden ev sahibinin çıkarttığını bahane ederek kanunen yasak olmasına rağmen aynı yere baraka yapmıştır. Söz konusu baraka da kaçak olarak yapıldığı için Belediyemizce çevresindeki gerekli emniyet tedbirleri alınmak suretiyle 06.03.2014 tarihinde 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında yıkılmıştır. Gebze kamuoyuna saygıyla duyururuz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑