Güncel

12 ilçede Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında 12 ilçede 80 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi kuruyor.

3 Ekim 2022 Saat: 13:47
12 ilçede Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruluyor
12 ilçede Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle birlikte belirlediği 80 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruyor. İlk Mobil Atık Getirme Merkezi ise Başiskele ilçesinde kuruldu.

 

SIFIR ATIK PROJESİ

Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ınn öncülük ettiği Sıfır Atık Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor.

 

İLÇE BELEDİYELERİYLE PROTOKOL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında ‘‘Kocaeli İli Sıfır Atık Yönetim Sistemi Dahilinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi arasında tanzim edilen Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Kurulmasına Dair Ortak Hizmet Protokolü’’ imzalandı. Protokol kapsamında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanması, taşınması, işlenmesi, geri kazanımı, geri dönüşümü, bertarafına yönelik altyapının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması iş ve işlemlerinin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüşmesini sağlamak maksadıyla 80 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruluyor. İlk Mobil Atık Getirme Merkezi Başiskele ilçesinde kuruldu.

 

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KURULUYOR

Vatandaşları evlerinde kaynağında ayrı biriktirdikleri geri kazanılabilir atıklar (kağıt, cam, metal, plastik atıklar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık piller ve bitkisel atık yağlar) atıkların ayrı ayrı biriktirilerek geri kazanımının/geri dönüşümünün sağlanması ve halkın bu sisteme dâhil edilmesi amaçlanıyor.

 

ATIKLARI İLÇE BELEDİYELERİ TOPLAYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince temin edilen ve konuşlandırılan Mobil Atık Getirme Merkezlerinde biriktirilen atıkların toplanması, taşınması, geri kazanımı iş ve işlemleri ilçe belediyeleri tarafından yürütülecek. Toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak ve döngüsel ekonomiye katkı sağlanacak. Mobil Atık Getirme Merkezleriyle sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑