parkinnn

Güncel

13 bin fidan toprakla buluştu

Orman Haftası nedeniyle Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programda 13 bin fidan toprakla buluştu .

23 Mart 2017 Saat: 10:38
13 bin fidan toprakla buluştu
13 bin fidan toprakla buluştu

Her yıl 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan program, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programa; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Alb Ersin Aydemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Sakarya Orman İşletme Bölge Müdürü Okan Kurşun, İzmit Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman, İzmit Belediyesi ve Gençlik Spor Müdürlüğü izcilik grupları, Dilovası izcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

08-(medium).jpg

 

FOLKLOR GÖSTERİSİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, İzmit Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibinin sergilediği Ege yöresi folklor gösterisi büyük beğeni topladı.

 

06-(medium).jpg

 

TÜRKİYE’NİN EN YEŞİL İLİ

Sakarya Orman İşletme Bölge Müdürü Okan Kurşun ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın konuşmalarının ardından Vali Güzeloğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ağaç ve yeşil sevgisiyle, bu güzel bahar gününde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünya Ormancılık Günü’nde, Türkiye’nin en yeşil ve en yeşili seven ilinde bugün sizlerle birlikte yeni fidanlar dikiyoruz. Bu fidanlar bizlere oksijen, güzellik ve yaşamımıza anlam katan zenginlik olacaktır. Kocaeli’de en küçükten, en büyüğe kadar çok önemli bir bilinci, yeşile dönük sevgiyi, yeşilin üzerinden hayat enerjisini bileştiren ve buluşturan bir anlayışımız var. Türkiye’de yeşil alan ve fidan üretiminde birinci olan bir kentiz.

 

05-(medium).jpg

 

GENÇLERE TAVSİYE

Çevremizi temiz tutmak, yeşili korumak ve yeşille yaşamak hayatın güzelliği ve zenginliğidir. Onun için yeşili koruyacak ve çoğaltacağız. Sizler bu bilinçle yetişecek ve geleceğin Türkiye’sinde ülkemizi daha ileriye taşıyacaksınız. Bu nedenle bugün ortaya koyduğunuz emekten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bugün diktiğimiz fidanların; gelecekte ülkemizin dönüşmesini simgelediği gibi, her birinizin dikili bir ağacı olarak çok köklü ve güçlü bir ağaç olmasını diliyorum. Katkı veren, burada bulunan ve yeşili seven herkesi tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 13 bin fidan toprakla buluşturuldu ve ayrıca 2 bin çam fidanı da törenle katılanlara dağıtıldı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑