parkinnn

Röportaj

2. ELDE TÜRKİYEDE 1 NUMARAYIZ

Yıllık 50 milyon cirosu, 20 milyon öz sermayesi ve yılda 550 araç satışıyla sektörün lideri olan Avşar Otomotiv'in patronu Kadir Avşar;

15 Mart 2021 Saat: 10:30
2. ELDE TÜRKİYEDE 1 NUMARAYIZ
2. ELDE TÜRKİYEDE 1 NUMARAYIZ

Avşar otomotiv 1992 yılında Gebze’de kurulmuş ve 29 yıldır aynı noktada faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 20 miyon  yatırımla ve tümü kendi öz sermayesi olan bütçeyle faaliyetine devam etmektedir.

İnsanlara güven duygusu ile ilgili kafasında hiçbir tereddüt kalmayacağı şekilde ilerledik. Güven de kazandık. Ve bunların neticesinde başarılı olup büyüdük.

Sıkılmadan, bıkmadan, beklentimizin altında olduğu zamanlarda da bu işi bırakmayıp bu işi yapıyor olmama bağlıyorum. Dediğim gibi düzenli ve disiplinli olduğum için bundan da kaynaklanıyor.

Aracı alırken A’dan Z’ye her şeyine bakmak durumundayız.  Birkaç bin lira fazla versinler burada çaylarını içerken bizde noter ve kredi işini hazırlayalım. Aldıklarında da garantileriyle birlikte rahat bir şekilde gitsinler.

Türkiye de bu şekilde araç satan tek firmayız. Telif hakkı müracaatımız var,  inşallah nasipse de alacağız.

Fotoğraf: Gül AKDEMİR

   Kendine has ticari zekasıyla fark yaratan Avşar Otomotiv’in 33 yaşındaki genç patronu Kadir Avşar'ı sizlere daha yakından tanıtmak istedik, o nedenle de Gölge Dergi okurları için Avşar'ın kapısını çaldık.

  Kadir Avşar, Gebze’de doğmuş ve büyümüş memleketi Ardahan olan Ardahan sevdalısı ve bölgesine değer katan önemli bir şahsiyet. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi iktisat bölümünü okuyarak tamamlayan Avşar,  evli ve 1 çocuk babasıdır. 15 yıllık otomotiv tecrübesine sahip bir işletmecidir.

İSTİKRAR BAŞARIYI YAKALADI

      Küçük yaşlarda ticaret hayatına başlayan eskilerin tabiriyle ''çekirdekten otomotivci'' olan Avşar 2006 yılından beri Avşar Otomotiv’ in yöneticiliğini yapmaktadır. Bölgenin en prestijli ve kurumsal otomotiv markası olan Avşar Otomotiv’in bu çizgiye gelmesinin kolay olmadığını, başarının kolay ulaşılabilen bir şey olmadığını belirten Avşar, “bizim başarılı bir marka olmamızın sebebi inovatif ve yenilikçi olmamız, kararlı ve istikrarlı olmamız ve işimizi severek yapıyor olmamızdır” dedi.

      Çeyrek asrı aşkın bir süredir İstasyon Caddesi üzerinde faaliyetini sürdüren Avşar Otomotiv’ in ikinci kuşak yöneticisi firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Avşar ile röportajımıza sahibi olduğu işletmesi Avşar Otomotiv’den bahsederek devam ediyoruz.

20 MİLYONLUK DEV YATIRIM

      Avşar Otomotiv 1992 yılında Gebze’de kurulmuş ve 29 yıldır aynı adreste faaliyet gösteren nadir firmalardan biridir. 20 miyonluk yatırımla ve kendi öz sermayesi ile hizmet vermektedir. Türkiye’de sattığı otomobile 1 ay içerisinde iade garantisi veren ilk ve tek firmadır. Yaklaşık 8 yıldır bu uygulama ile otomobil satışı yapmaktadır.

 Plaza içerisinde ve bayi conceptinde hizmet veren mottosu her koşulda müşteri memnuniyeti olan Avşar Otomotiv, Türkiyenin en büyük 2. El otomobil satışı yapan, otomotiv markalarından biridir.

      Avşar otomotiv’den dilediğiniz otomobili bayisi ve yetkili satıcısı olduğu finans kuruluşları aracılığı ile kredili alabilirsiniz. Üstelik kredi puanı düşük olanlara bile kredi imkanı sunuyor olmaları güzel bir avantaj.

      Avşar Otomotiv ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yönetmeliği gereğince valilik tarafından yetkilendirilmiş, yetki belgesine sahip profesyonel bir işletmedir.

100 'E YAKIN ARAÇ STOKU VAR

      Avşar Otomotiv beş yaşını geçmemiş 100’e yakın araç stoğuna sahip, garantili araç satış noktası olan, güçlü bir 2. el otomotiv markasıdır. Avşar Otomotiv’i bölgesel bir marka olmaktan çıkartıp, ulusal bir marka olma hedefini bizlerle paylaşan Avşar bir sonraki hedeflerinin şubeleşmek olduğunu belirtmiştir.

      İkinci el araç alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunu yönelttiğimiz Avşar’dan önemli ipuçları aldık.

      Öncelikle güvenilir, kurumsal noktaları tercih etmek gerekir. İkinci el araç alırken bakılması gereken parametreleri başlıklar altında sıralayacak olursak

1- Kaporta aksamı yani aracın boyalı ya da değişen parçası var mı buna bakılmalıdır.

2- Kilometresi doğru mu bunun tespitinin yapılıyor olması bunun tespiti aracın servis geçmişindeki kilometre kayıtları ve muayene geçmişindeki kilometre kayıtlarına bakılarak yapılabilir.

3- Bir diğer bakılması gereken parametre ise aracın tramerinde ne kadar hasar kaydı olduğunun tespitinin yapılıyor olması bunun için 5664 de mesaj atarak hasar miktarını öğrenebilirsiniz bunu yaparken mutlaka şase numarası ile yapmak gerekir yapılan en büyük yanılgıdır plaka ile sorgulamak. Çünkü aracın plakası değişebilmektedir ve yanlış sorgu yapılmış olunabilir.

4- Son olarak aracın motor mekanik aksamının detaylı bir kontrolden geçirilmesi ve aracın mekaniğinde bir arıza olup olmadığının tespitinin yapılması.

       Otomotiv sektörünün en çok konuşulan konusunu, otomobil fiyatlarındaki artışın sebeplerini sorduğumuz Avşar’dan çok değerli bilgiler edindik.

Fiyat artışının birçok sebebinin olduğunu açıklayan Avşar, en önemli artış sebebinin kur artışı olduğunu, bunu pandeminin etkileri ile üretimdeki düşüş, insanların sağlık endişesi ile toplu taşıma yerine kendi özel araçlarıyla seyahat etme isteği gibi gerekçeler takip etti.

FIRSATÇILAR FİYATLARI YÜKSELTTİ

Bu röportaj vesilesi ile çok çarpıcı bir bilgiyi de buradan paylaşmak istiyoruz. Kasım ayı sahibinden.com verileri ile satılık otomobil sayısı 300.000 iken Kasım'dan Şubat ayına gelirken fiyatların düşüşe geçmesi ile bu sayı 450.000 ne çıkmıştır. Aslında bu veri şunu gösteriyor;  Fiyatlardaki yukarıda saydığımız gerekçeler ile bir artış trendi yakalayan otomobil fiyatları domino etkisi yaratmış, kullanmak için değil de kar etme maksadı ile fırsatçıların araç stoklaması ile araç fiyatlarının daha da yükselmesine sebep olunmuştur. Kasım ayında virüsün yayılım hızının artması ile kısıtlamaların gelmesi ve buna bağlı olarak ticaretin yavaşlaması ile birlikte fiyatların düştüğünü gören ve artık artmayacağını düşünen stokçu ve fırsatçı bir kesimin stokladığı otomobilleri piyasaya çıkarttığını görüyoruz.

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑