parkinnn

Ekonomi

65 yaş aylığı almak kolaylaşıyor

65 yaş aylığı almayı kolaylaştıran torba yasa meclisten geçti.

8 Nisan 2016 Saat: 10:42
65 yaş aylığı almak kolaylaşıyor
65 yaş aylığı almak kolaylaşıyor

Meclis Genel Kurulu’nda hiçbir sosyal güvencesi olmayan 65 yaşını doldurmuş kişilere aylık bağlamayı kolaylaştıran tasarı kabul edildi.

Yüzbin kişiyi ilgilendiren yasa meclisten geçti. 65 yaşını geçmiş ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan (emekli olamamış veya dul/yetim aylığı almayan) kişilerin 65 yaş aylığı alma hakkı kolaylaşıyor.  Tasarı yasalaştığında, 65 yaş aylığı almak için, hane içindeki herkesin değil, kişi ile eşinin gelirine bakılacak.

Mevcut yasaya göre 65 yaşını doldurmuş olan kişinin aylığı alabilmesi için yaşadığı hanenin gelirinin belirlenen sınırın altında kalması yani asgari ücretin 3′te 1′inden az olması gerekiyor. Bu durum, 65 yaş aylığı bağlanması açısından sıkıntı yaratıyordu. Aynı hanede çocuklar, torunlar yaşıyorsa, bunların da gelirine bakılıyordu. Aynı evdeki çocuklar ya da torun işe girerse, çocukların, torunların gelirinde artış olmuşsa bu da aylığın kesilmesine neden oluyordu. Şimdi bu durum sona erdi. Yeni tasarısıyla, 65 yaş aylığı bağlanırken kişinin sadece kendisi ile eşinin geliri dikkate alınacak. 65 yaş aylığı alamayan bazı kişiler de aylık almaya başlayacak. 65 yaş aylığı halen 3 ayda bir 650 lira olarak ödeniyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑