parkinnn

Eğitim

Akademi Üniversite, üniversite öğrencilerine yeni ufuklar açıyor

Büyükşehir’in üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği Akademi Üniversite’de eğitim ve seminerle devam ediyor

10 Aralık 2016 Saat: 09:41
Akademi Üniversite, üniversite öğrencilerine yeni ufuklar açıyor
Akademi Üniversite, üniversite öğrencilerine yeni ufuklar açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite gençlerinin akademik kariyerlerine yön vermek amacıyla hayata geçirdiği Akademi Üniversite’nin, Tarih ve Medeniyet, İslami İlimler ve İktisadi İlimler Akademilerindeki dersleri sürüyor. Akademi Üniversitede dersler üçüncü haftayı geride bıraktı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren Akademi Üniversite’nin bu dönemdeki derslerine üniversite gençleri yine büyük ilgi gösteriyor.

 

TARİH VE MEDENİYET AKADEMİSİ

Üçüncü haftasına giren dersler, her zaman olduğu gibi Akademi Üniversite’nin Umuttepe Camii Kültür Merkezi’ndeki binasında gerçekleştirildi. Akademi Üniversite Tarih ve Medeniyet Akademisi’ndeki üçüncü hafta derslerinde Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Macit “Modernite Okumaları”, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi “Yakın çağ tarih okumaları”, Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. İbrahim Şirin “Türkiye’de Tarihçilik Zanaati”, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Bilal Çelik “Türk Tarihi İncelemeleri”, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil Peçe ise “Osmanlıdan Cumhuriyete Aydınlar” ve “İslamcılık ve Çağdaş İslami Akımlar” konulu derslerine devam etti.

 

İSLAMİ İLİMLER AKADEMİSİ

Akademi Üniversite’de yer alan İslami İlimler Akademisi’nde Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Coşkun “İslam Bilim Tarihi”, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Kuşlu “İslam Düşüncesine Giriş”, Ali Bektaş “Anadolu Müslümanlığı”, Yusuf Yıldız “Anadolu’da Tasavvuf” ve Kocaeli İl Vaizi Servet Yalçın tarafından “Siyer-i Nebi” konulu söyleşiler gerçekleştirildi.

 

KILAVUZ DİL AKADEMİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Akademi Üniversite Kılavuz Dil Akademisi’nde yabancı dil dersleri de devam ediyor. Kılavuz Dil Akademisi’nde bu dönem İngilizce, Arapça, Türkçe, Farsça ve Osmanlıca dersleri veriliyor.  Kılavuz Dil Akademisinde 5. hafta geride kaldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑