parkinnn

Kültür

Büyükşehir, Akademi Lise öğrencilerini edebiyatın kalbine götürdü

Büyükşehir, Akademi Lise öğrencileri için İstanbul’a edebiyat gezisi düzenledi

3 Aralık 2016 Saat: 11:42
Büyükşehir, Akademi Lise öğrencilerini edebiyatın kalbine götürdü
Büyükşehir, Akademi Lise öğrencilerini edebiyatın kalbine götürdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Akademi Lise Yazarlık Okulu Portre Atölyesi öğrencileri için İstanbul’a edebiyat gezisi düzenledi. Öğrenciler İstanbul’da edebiyat dergilerini ziyaret ederek buradaki önemli kalemlerle bir araya gelme fırsatı yakaladı. Gezi sayesinde İstanbul’un önemli edebiyat mekânları da gezildi.

 

ÖNEMLİ KALEMLERLE BULUŞTULAR

Akademi Lise Yazarlık Okulu Portre Atölyesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde İstanbul’a bir edebiyat gezisi gerçekleştirdi. Öğrenciler İstanbul’da ilk olarak, Yedi İklim, Ay Vakti, Karabatak Dergâh ve Türk Edebiyatı Dergilerini ziyaret etti. Öğrenciler burada Türk edebiyatının önemli yazar ve şairleriyle de buluşma olanağı buldu. Türk Edebiyatı Vakfı’nın Kitap Kıraathanesi’nde öykü yazarı Ali Haydar Haksal ve şair Şakir Kurtulmuş ile edebiyat söyleşisi gerçekleştiren gençler, Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek ile de tarih ve edebiyat üzerine sohbet etti.

 

USTALARIN MEZARLARINI ZİYARET ETTİLER

Akademi Lise öğrencileri, İstanbul gezisi sırasında, Türk Edebiyatının ebediyete intikal etmiş iki büyük ustası Haldun Taner ile 7 Güzel Adamdan biri olan şair Cahit Zarifoğlu’nun mezarlarını ziyaret ederek, dua etti. Genç edebiyat gönüllüleri İstanbul’da ayrıca bir zamanlar tüm gazetelerin bulunduğu Babıali ve Cağaloğlu ile Üsküdar’daki Abbara Kahve’ye giderek, edebiyat gezisini taçlandırdı. Gezinin koordinatörlüğünü yazar Fahri Tuna gerçekleştirdi. ​

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑