parkinnn

Eğitim

Büyükşehir yöneticilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Büyükşehir yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenlik Kültürü ile İş Güvenliği semineri verildi

9 Aralık 2016 Saat: 09:42
Büyükşehir yöneticilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
Büyükşehir yöneticilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenlik Kültürü ile İş Güvenliği farkındalığının önemini anlamak, bakış açısını değiştirmek konusunda seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Orta Doğu Ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Koç katıldı. Mevzuat hakkında bilgiler veren Koç, iş sağlığı ve güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. Seminere Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal ile Doğan Erol, daire başkanları ve müdürler katıldı. 

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ZORUNLULUKTUR

Doç. Dr. Koç, iş sağlığının temel hedefinin; iş kazalarının oluşmasına engel olmak olduğunu vurguladı. Koç, şunları kaydetti: “İş kazalarının mevcut olumsuz durumu çözümsüz değildir. Tecrübeler göstermektedir ki; işçi sağlığı ve güvenliği konusunda etkili tedbirler alınmasıyla iş kazaları azaltılabilecektir. İş sağlığı ve güvenliği ilgili harcamalara ilişkin fayda maliyet analizleri, iş kazalarından doğan maliyetlerin, iş güvenliği harcamalarına oranla çok fazla olduğunu göstermektedir. İş kazaları büyük oranda insan kaynaklıdır. Kişinin konuya ilişkin eğitimsizliği ve bilinçsiz hareket etmesi iş kazalarını artırmaktadır. Bu eksiklik giderilmelidir. İnsanın yapmakta olduğu işe uygun ve yeterli eğitim alması iş kazalarının azaltılmasında önemli bir unsurdur.”

 

İŞ KAZALARININ ÖNLENMESİ EĞİTİME BAĞLI

Eğitimci Koç, “İş kazalarının önlemesi, işçilerin, sadece yasal zorunluluklardan dolayı değil, gerçek anlamda işin gereği olarak ciddi eğitilmelerine bağlıdır. Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliğinin önemi yeterince anlaşılmış değildir. İş kazalarının önlenmesi kapsamında işyerlerine kapatma cezası verilmesi yalnız başına çözüm değildir. İş sağlığı ve güvenliği konusu çalışanlar tarafından benimsenmez ve desteklenmezse istenilen sonuçların alınması mümkün değildir’’ ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑