parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Dr. Höbek'in Merkez Prima'ı

16 Ocak 2022 Saat: 20:14

Geçtiğimiz günler; Merkez Sağlık Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Höbek'i, grubunun amiral gemisi Merkez Prima'da ziyaret ettim. Oradan/buradan konuşurken, her zamanki nezaketi ve bilgi birikimiyle sağlık sektöründe geline noktayı, ülkemizin elde ettiği başarıları, Merkez Grubu'nun bölgemize kazanımlarını anlatıyordu ki, telefonu çaldı.
Ahizenin diğer ucundaki kişi, grubun CEO'su Vahit Kurtuluş'tu. Telefon konuşmasına ister istemez kulak misafiri oldum. Höbek, Kurtuluş'a ''Beş ülkeyle daha sağlık anlaşması yaptık. Hazırlıklarımızı buna göre yapalım. Bine yakın hasta misafirimiz gelebilir.'' diyordu.
Dr. Höbek, bu ifadeyi kullanırken aslında sadece Merkez Grubu'nun elde ettiği başarıyı değil, bölgemizin, ülkemizin ne denli önemli çıtayı yakaladığını anlatmak istiyordu. İşin doğrusu o telefon konuşmasına şahit olurken Gebzeli olarak gurur duydum. İçten içe bir kez daha Hakan Höbek gibi bir insanla aynı coğrafyada yaşamaktan mutlu oldum.
Şunu net ve yalın bir dille söyleyebilirim; Dr. Hakan Höbek'le birlikte Gebze, sağlık alanında çağ atlamıştır. Zira Gebze'nın dününü, bundan otuz yıl önceki mevcudiyetini bilmeyenler, veya yazdıkalarıma'' bugün'' ile bakanlar demek istediğimi anlamakta zorluk çekebilirler. Hatta ''Höbek'i amma övmüşsün'' de diyebilirler. Ancak Gebze'nin sağlık dünyasındaki gelişim ve değişimini takip edenler ise, söylemek istediklerimi idrak edeceklerdir.
O halde biraz geriye , çok geriye gidelim. Gebze'nin ilk kliniği Kıbrıs kökenli Dr. Duru Malyalı tarafından 80'li yıllarda ilçemize kazandırıldı. Ardından merhum Dr. Mehmet Kavcar klinik açtı. Sonra sırayla Şifa vb. Bahsettiğim yıllarda Gebze Devlet Hastanesi iki katlı 9 odalı bir yapıydı. Bırakın özel hastaneyi , ne diş doktoru , ne diş hastanesi vs. Gebze ile tanışmamıştı henüz.
İşte bahsettiğim yıllarda beyni zehir gibi çalışan, tıp dünyasının yaratıcı ismi Dr. Höbek, önce ortağı olduğu Şifa Tıp Merkezi'nde kendini gösterdi. Ardından Merkez Hastanesi'ni kazandırdı Gebze'ye. Özel hastanelerin sadece para kazanmak için bir yatırım değil, vatandaşı özel hissettirme ayrıcalığı olduğunu gösterdi. O nedenle kısa sürede ismi yayıldı, sevenleri, çevresi çoğaldıkça çoğaldı.
Ve... Dr. Hakan Höbek , Haziran 2020'de Gebze'ye kazandırdığı Merkez Prima ile sağlığın Gebze'de tarihini yazdı. 27000 m² kapalı alan, 400 sağlık personeli, 60 doktor , modern ve çağdaş mimarisi ile Merkez Prima o kadar müthiş tıbbi cihazlarla donatıldı ki, Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastaları geçtik, İngiltere dahil uluslararası hasta kabulüne de başladı. Bugün pek çok vatandaşın ileri teknoloji ya da gelişmiş ülke diye bildiği bir çok ülkeden hastalar Merkez Prima'yı tercih ediyorsa bu, Höbek'in başarısıdır. Kazanan ise Gebze'dir.
Neredeyse 800 milyon liraya mal olan Prima'nın asıl sahibi ise bana göre Gebzelilerdir. Helikopter pistli devasa Merkez Prima, Gebze'nin sağlık sektöründeki gülen yüzü değil, ilçemiz için inkar edilemez bir sağlık nimetidir.
Demek istediği şu; Türkiye'nin her hangi bir yerinde kaç tane Hakan Höbek var bilemem, ama Kocaeli'nde iki- üç tane daha Höbek'ten olsa; inanın ilimiz, ilçemiz sağlıkta Dünya ile başa güreşir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑