parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Nail Çiler'i iyi anlamak..!

24 Temmuz 2020 Saat: 12:41

''Pandemi süreci bizlere bir şeyi öğretti. Türkiye pazar değil , üretim merkezi olmalı.''

Bu sözün sahibi Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'dir. Yerinde, harika bir tesbit değil mi.?

Bu sabah  Genel Koordinatörümüz Gül Akdemir'le birlikte  Çiler'in  basın toplantısına katıldık.  Özel günleri hiç aksatmadan , tarafları  hiç unutmadan hatırlayan bir kişiliğe sahiptir Nail Çiler.  Oda başkanlığına  başladığı günden bugüne çizgisinden ödün vermeyen , her daim yapıcı ve yaratıcı bir karakterdir .

Pandemi süresince GTO olarak çalışmalarını anlatırken , cümlesinin bir yerinde ''Biz Gebze olarak model olduk. Pek çok oda bizim çalışmalarımızı örnek aldı '' dedi.  O,  bu ifadeyi kullanırken, ben de us'umdan '' Aslında Nail Çiler başlıbaşına bir modeldir.'' diye geçirdim.

Gerçekten de öyle. Çiler'i biraz olsun tanıyan, GTO'nun  bölgemize neler kazandırdıklarını birazcık bilenler bana katılacaktır.  Zira dev bir odanın başında olmak  sadece seçim günü rey desteğiyle olmuyor. Ayrıca zeka ,akıl, toplumsal bütünleşme yeteneği, pratiklik ve  bilgi donatısı gerektiriyor. Ki bunların tamamı , hatta fazlası Çiler'de mevcut. İşte ondandır ki,  GTO ile birlikte kendisi de başka illere modeldir.

Sabah Çiler'i dinlerken dikkatimi çeken bir unsur da , ne denli heyecanlı olduğuydu. Bu heyecanın  bana göre üç sebebi vardı. Birincisi görevini başarıyla idame ettirmenin haklı gururu. İkincisi Pandemi' süresince gösterdiği üstün performansı. Üçüncüsü Gebze'yi ve Gebze Basını'nı hiç bir zaman aklından çıkarmaması. İşte Çiler'in başarı sebebleri bu bence.

Dönelim tekrar basın toplantısındaki izlenimlerime.

Krizleri fırsata çevirmek, ders çıkarmak , yeni ufuklar keşfetmekte bir yetenektir. Ve yetenek insana uzağı görme, riski analiz etme imkanı verir. Çiler'in konuşmalarından anladığım, Pandemi'den epeyce dersler çıkardıkları yönünde oldu. Yeni normal yaşamda e-ticaretin ne denli önemli olduğuna dikkat çekerken kullandığı '' 70-80 yaşındaki teyzelerimiz bile internetten sipariş vermeyi öğrendiler.'' sözü , içinde bulunduğumuz süreci en iyi anlatan ifadesiydi.

Özellikle , '' Türkiye pazar değil, üretim merkezi olmalı'' düşüncesi  ise tam isabet bir analizdir. Evet, Nail Çiler'e katılmamak elde değil. Türkiye üreten olmalı, ticaretin odağı olmalı, dışa bağımlılığını bitirmeli, o zaman şampiyonlar liğinde de şampiyon olabiliriz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑