parkinnn

Ekonomi

Gayrimenkulde değer haritaları çıkarılacak

Kurumsal Office Gayrimenkul ve Tapucum.net CEO’su Emir Özcan Geçal Gayrimenkul sektöründeki değişiklikleri bildirmeye devam ediyor.

10 Kasım 2021 Saat: 10:07
Gayrimenkulde değer haritaları çıkarılacak
Gayrimenkulde değer haritaları çıkarılacak

Geça l'' Konut alım satımında yeni dönem başlıyor. Buna göre gayrimenkulden alınan vergiler, diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek; tapuya entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak. Ayrıca yurtdışında da tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak.'' dedi.
Yeni değişiklikler hakkında bilgi veren Tapucum.net CEO’su Emir Özcan Geçal, “Taşınmazların değeri toplu değerleme yöntemiyle belirlenecek. Toplulaştırma, kamulaştırma, imar uygulamalarının etkinliğini artırma, piyasanın daha sağlıklı işlemesi sağlanmış olacak. Türkiye'deki bütün taşınmazların değer haritaları çıkarılacak. Ayrıca yerli, yabancı alıcı ve satıcılar Türkiye'deki taşınmazlara ilişkin tapu işlemlerini bulundukları ülkelerde de yapabilecek” dedi.
Yeni sistemin önemine dikkat çeken Geçal, “Türkiye’de bir ilk olan düzenleme sayesinde çok daha sağlıklı bir sisteme geçmiş olacağız. Milyonlarca alıcı ve satıcıyı ilgilendiren bu gelişme ile gayrimenkulde yeni bir döneme girmiş olduk” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑