parkinnn

Röportaj

''Gebze'de araç satmadığımız esnaf yok''

Otobayi sahibi Mithat Demirci sektörel sorunları anlattı, çok iddialı konuştu:

4 Ağustos 2021 Saat: 17:47
Gebzede araç satmadığımız esnaf yok
''Gebze'de araç satmadığımız esnaf yok''

Pandemi , her sektörde olduğu gibi bizde de derin yaralar açtı. Buna rağmen kurban bayramında satışlarımız beklediğimizin üzerinde gerçekleşti.

Araç almak isteyen vatandaşlara önerim; kesinlikle araçlarını çok iyi kontrol ettirsinler, her önüne gelen yerden araç alınmaz. Şasesinden motoruna, kaportasından kaputuna, mekaniğinden elektroniğine iyi ekspertiz gerekir.

Bizi tanıyanlar çevresini yönlendiriyor, ikinci el araçlarımız  neredeyse sıfır seviyesinde ve bizim güvencemizde. Ortağım olan Mehmet Özdinçer, Hüseyin Özdinçer'in oğludur.

Bazı sektörlerde 'çantacı '' diye tabir edilen satıcılar vardır, bizde de benzerleri var. Aracı bizden alıp ilan yoluyla satıyor, diğeri ondan alıyor o da satıyor. Bu tür satıcılar yüzünden ikinci el piyasasında araç fiyatları fırladı.

Fotoğraf: Gül AKDEMİR

Hazine ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini bırakarak ticarete atılan Mithat Demirci, otomobil sektörünün en çok konuşulan isimleriden biri olmayı başardı.

Yeni yerinde yeni konseptiyle  Gebzelilerin dikkatini çeken Otobayi Galerisinin ortağı Mithat Demirci, oto alım ve satımında vatandaşlara uyarıcı bilgiler verdi. ''Gebze'de araç satmadığımız esnaf yok, iş prensiplerimizi bilen, bize güvenen esnaflar araç ihtiyaçlarını bizden temin eder.'' diyen Mithat Demirci, sektörleriyle ilgili sorunları da Gölge Dergi'ye anlattı.

GALERİCİLER SİTESİ GÜZEL AMA YETERSİZ

Gebze'de eski askeri kışla içinde yapılacak olan galericiler sitesinin önemli bir proje olduğuna değinen Demirci, 'Galericiler derneğini kuranları , galericiler sitesini oluşturanları tebrik ediyorum, emeklerine sağlık. Ancak burası yetersiz kalır. Tabii ki bütün galerilerin bir yerde toplanması iyidir. Vatandaşlar ne aradığını, ne almak istediğini görür ve derli toplu yerde bulmanın avantajına kavuşur, fakat Gebze'deki galerici sayısı fazla olduğundan her galerici o siteden yararlanamaz, yine cadde üzerlerinde, mesken altlarında galericiler olacaktır. '' dedi.

TECRÜBEMİZ GÜVEN KAZANDIRDI

Gebze'de çok satan galericilerin başında gelen Otobayi işletmecisi, genç iş insanı Mithat Demirci, sektörleriyle ilgili sıkıntıları da dile getirdi. Bazı galerici  esnafın  alıcıya uzun vadeli sentler imzalatarak borçlandırdığına değinen Demirci, ilkeleri gereği kendilerinin senetle satış yapmadıklarına  vurgu yaptı. Sektörde edindikleri tecrübenin kendisine güven kazandırdığına işaret eden Mithat Demirci, ''Bu yüzden çok satıyoruz. Bizi tanıyanlar çevresini yönlendiriyor, ikinci el araçlarımız  neredeyse sıfır seviyesinde ve bizim güvencemizde. Ortağım olan Mehmet Özdinçer, Hüseyin Özdinçer'in oğludur. Hüseyin Bey, otomobil piyasasının çok bilinen, çok deneyimli ustasıdır. O'nun varlığı da arkamızda bir güç olarak bize katkı sunuyor.'' şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ OTOBAYİ İSMİNİ YAYGINLAŞTIRMAK

Gelecekle ilgili planlarının hazır olduğunu dile getiren Mithat Demirci, en büyük hedeflerini kendi patentli markası olan Otobayi'yi yaygınlaştırmak ve ülke genelinde bayiler vermek olduğunu söyledi. Mithat Demirci yeni yerlerinde kırk araçlık parkları bulunduğunu dile getirdikten sonra özetle şu görüşleri ifade etti ;

''Stokumuz 35 araçtır. Hepsi kendi öz sermayemizdir. 2012 model ve üstünü alıp satıyoruz. Sattığımız bütün araçlarımız servis garantisindedir. Her bir aracın bütün bakımları yapılır, öyle satışa çıkar. Araç modelinde, satış tutarında da kendi kriterlerimiz var. Mesela 2012 altı araçla ilgilenmeyiz. 600 bin üstü araç almayız, satmayız. Pandemi , her sektörde olduğu gibi bizde de derin yaralar açtı. Buna rağmen kurban bayramında satışlarımız beklediğimizin üzerinde gerçekleşti. Bazı sektörlerde 'çantacı '' diye tabir edilen satıcılar vardır, bizde de benzerleri var. Aracı bizden alıp ilan yoluyla satıyor, diğeri ondan alıyor o da satıyor. Bu tür satıcılar yüzünden ikinci el piyasasında araç fiyatları fırladı. Halbuki önüne gelen galericilik yapmazsa fiyatlar daha makul olur. Araç almak isteyen vatandaşlara önerim; kesinlikle araçlarını çok iyi kontrol ettirsinler, her önüne gelen yerden araç alınmaz. Şasesinden motoruna, kaportasından kaputuna, mekaniğinden elektroniğine iyi ekspertiz gerekir. ''

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Otobayi sahibi Mithat Demirci
Otobayi sahibi Mithat Demirci
Otobayi sahibi Mithat Demirci
Otobayi sahibi Mithat Demirci

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑