parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Komik değil Rezil

12 Ekim 2021 Saat: 14:29

Geçtiğimiz günler Çayırova Belediyesi'nin Özgürlük Mahallesi'nde bir ''Çöp Eve'' yaptıkları müdahale, dikkatimi bu konuya  yönlendirdi. Kimi insana üzücü, kimi insana şaşkınlık, kimi insana komik gelen bir olay. Bana göre ise Rezillik..

Çöp ev.. 

Vatandaşlardan gelen şikayet ve ihbar  üzerine  söz konusu adrese giden ekipler, ev değil adeta bir çöp yığınıyla  karşılaşmışlardı. Çevreye yayılan pis koku, evin içini dolduran  yüzlerce  çöp ister istemez iğrenç bir görüntü, koku ve rahatsızlık yaratmıştı. Ekipler gerekli temizliği yaptıktan sonra  çevreye mis koku sıktılar mı bilmiyorum ama, benzer vakaları sık sık duyuyoruz.

İstanbul Fatih'te çöp ev haberine denk gelmiştim ekranlarda.  Yalnız yaşayan kadıncağız dairesinin bütün odalarını çöple yığınlamış, hayatına o şekilde idame ediyormuş.

Bir insan evini neden çöp alanına dönüştürür ki?

Ve bundan nasıl zevk alır?

İlgililerinde  hassasiyetle üzerinde durmaları gereken bir konu .

Bir insan nasıl olur da çöp içinde yaşamayı tercih edebilir, hele de evinin içinde. Akla ziyan bir yaşam biçimi değil midir? Üşengeçlik, vurdumduymazlık, aymazlık . Adını ne koyarsanız koyun , çöp ev oluşturmak akıl işi değil.

Belki  diyeceksiniz ki, '' o insan kir, pislik, pas, çöp içinde yaşamayı seviyordur, size ne ?..

 Bize ne diye bir şey yok. Ve buna kimsenin de hakkı yok. Çünkü bir çöp evi sadece orada yaşayanı değil, bütün çevresini ürkütecek, kokutacak , koku yayacak bir eylemdir. Bunun yaşam biçimiyle ilgisi yoktur, olmamalıdır. Akıl sağlığında da sorun vardır.

Pislik ise bilinen bilinmeyen bütün hastalıkların çıkış noktasıdır. Orada , ya da çevresinde çocukların olduğunu düşünün, o pislikte oynayan, hiç bir şeyden habersiz, çöp yığınlarını oyuncak sanan çocukları. Ya o çöplerin çevreye yaydıkları oksitler, yanıcı uçucu gazlar? Ozon tabakasına etki yapmayacak mı sizce?

Çöp evlerin oluşmasının önüne geçmek yine bizlerin elinde. Temelinde insan eğitimi yatıyor.  Topluma ve kendimize karşı duyarlı, sorumlu birey olmayı başarabilirsek her şey çok daha güzel olur. Ne çöp evler görürüz, ne de çevremizde pislik. Daha sağlıklı günler,  yeşiller , daha yaşanabilir dünya için önce eğitim şart.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑