parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Yasak Sonrası

24 Haziran 2021 Saat: 14:50

1 Temmuz'dan itibaren yasakların kalkacak olması, bakanlığın da aşı çalışmalarını hızlandırması tatilcileri harekete geçirdi. Pandemi  belirsizliğinin bu sene tatile çıkmak isteyenleri  muallakta bırakmış olsa da, önceden rezerve yaptıranlar da yok değil.. Otelcilerin yanısıra kampçılar, karavancılar da yollara düşmüş olacak. 

Böyle bir süreçte... Yani deniz ve ormanla , tabiatla buluşacak olan tatilcilerin mutlaka uygulamaları gereken bir görev var. Aşı...

Aşı vurdurmak neredeyse milli bir görev oldu. Konuya böyle bakmakta yarar var. Haklarını teslim etmeliyiz ki, aşı konusunda başından beri sağlık bakanlığı çok iyi çalıştı , çalışıyor. Bu başarının siyasi boyutu olmamalı. Politika üretmek için aşıya siyaset katmak, sırf muhalefet olsun diye aşıyı yermek, insanları aşıdan uzaklaştırmak siyaset yapmak değil, halkın sağlığına köstek olmaktır.

Aşı herkes için artık kaçınılmaz son oldu.

Dediğim gibi ; 1 Temmuz'dan itibaren yasaklar tümden kalkacak. Dolaysıyla mesire alanları, plajlar, havuzlar, tatil beldeleri, dağlar-taşlar insan seli olacak. Belkide , ister istemez sosyal mesafe gözden kaçacak. Yasakların kalmış olması virüsün bittiği anlamına gelmiyor. Görüyorsunuz bakanlık her akşam verileri kamuoyuna aktarıyor. Medcezir gibi yol çiziyor vaka oranları.

Bu arada bende vatandaşlık görevimi büyük bir sorumluluk duygusuyla gerçekleştirdim. Aşımı vuruldum.

Yeri gelmişken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu Bey ve Basın Sorumlusu Halil Beşer Bey'e ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizde aşılı günler hızlandı. Yaş sınırı cuma gününden itibaren 18'e iniyor. Aşının psikolojik gücünü hissedenlerdenim. İnanın aşı vurulduktan sonra insana bir başka özgüven  geliyor, psikolojik olarak rahatlıyor. O nedenle ısrarla ve önemle tavsiye ediyorum, sıranız geldiyse, yaş kriterinize indiyse aşısız kalmayın. Kendimizi, sevdiklerimizi, toplumu, ülkemizi ancak bu şekilde koruyup kurtarabiliriz.

Kendinize çok iyi bakın. Yasaklar kalkıyor diye  sakın  revavete  kapılmayın. Maske, mesafe, temizlik her zaman önleyicidir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑