parkinnn

Yaşam

8 ana noktada cankurtaran hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi kent genelinde 8 ana noktada cankurtaran hizmeti vermeye devam ediyor.

6 Temmuz 2015 Saat: 12:41
8 ana noktada cankurtaran hizmeti
8 ana noktada cankurtaran hizmeti

 Cankurtaran hizmeti verilmeyen sahil kesimlerine can simidi koyan İtfaiye’ye bağlı KOSKEM ekipleri, denize girmenin tehlikeli olduğu kayalık bölgelere uyarı tabelaları yerleştirdi. Ayrıca tehlikeli rip akıntısı tabelası da sahillerde yer alıyor. Ancak sahillerdeki can simitleri ve tabelalar, bazı art niyetli kişiler tarafından yerinden sökülüyor. Çalındığı anlaşılan can simitleri ve tabelalarla aslında denizde tehlikeye giren hayatlar çalınıyor.


KİMİ PARÇALANDI KİMİ YERİNDEN SÖKÜLDÜ
KOSKEM ekiplerince bazı sahillere konulan can simitlerinin ortadan kaybolduğu, bazılarının da parçalanarak kullanılamaz hale getirildiği görüldü. Ayrıca sahillerle ve kayalık alanlara konulan beton üzerine demir profil ayaklarla dikilmiş denize girmeyin uyarı tabelalarının da kesilerek alındığı anlaşıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürü Ömer İslam, art niyetli kişilerce yapılan bu davranışın sahillerde denize giren vatandaşların canlarını tehlikeye attığını vurguladı.


BİR CANA MAL OLABİLİR
İslam “Can simdi ve tabelalara zarar veren ya da almaya çalışan kişilerin emniyet güçlerine bildirilmesi bir vatandaşlık görevidir. Can simidini alan aslında bir can almış gibidir. Bu güvenlik tedbirleri boğulma olaylarına karşı vatandaşlar için sahillere konuldu. Gerektiğinde yerinde olmayan can simidi bir cana mal olabilir. Bu nedenle bırakın zarar vermeyi, vatandaşlarımız tarafından can simitlerinin ve tabelaların korunması gerekli” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑