parkinnn

Güncel

Son dakika haberi: Suriye'de öldürülen IŞİD'li sayısı belli oldu!

Fırat Kalkanı harekatından bir son dakika haberi daha. Türkiye'nin Suriye sınırında son bir haftada yoğunlaşan IŞİD saldırılarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. Tan

24 Ağustos 2016 Saat: 15:28
Son dakika haberi: Suriye'de öldürülen IŞİD'li sayısı belli oldu!
Son dakika haberi: Suriye'de öldürülen IŞİD'li sayısı belli oldu!

Suriye Cerablus'taki IŞİD hedeflerine sabah karşı operasyon başladı. İşte şu ana kadar yaşananlar:

14: 40 Cerablus’un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi geldi. Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan IŞİD’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı araçların da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Bu arada askeri harekata ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi.

IŞİD'İN BOMBA YÜKLÜ 3 ARACI İMHA EDİLDİ

Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'un haberine göre Cerablus operasyonunda 14 IŞİD militanı öldürüldü, Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha etti. Operasyonunu Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yürütürken, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na mensup 250 Türk askerin katıldığı iddia edildi.

KRİTİK 4 KÖY ELE GEÇİRİLDİ

13:00 ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde IŞİD'ten aldı. Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturuyor. TSK da Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor. 
ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor. Keklice Köyü'nden sonra 3 köy daha ÖSO kontrolüne geçti.

Son dakika haberi: Suriye'de öldürülen IŞİD'li sayısı belli oldu!

 TÜRK TANKLARI SURİYE'YE GİRDİ

11. 07: Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın verdiği bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tanklar saat 11.07 itibariyle Suriye’ye girdi. Askeri kaynaklar Türk tanklarının Suriye’ye giriş yaptığını ve IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını bildirdiler. Tanklarla  birlikte ÖSO mensuplarının da Suriye'ye giriş yaptı. Tanklar, IŞİD hedeflerini vudu, top atışları da devam ediyor. 

HAREKATA KATILAN BİRLİKLER

10.39 itibarıyla topçu ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam edildi. Tanklar da sınıra yaklaştı ve IŞİD hedeflerine atış yapıldı.  Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedefler vuruldu. Askeri kaynaklardan verilen bilgiye göre askeri harekata piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri,  muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor... TSK'dan yapılan açıklamada, operasyonun adının 'Fırat Kalkanı' olduğu belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑