parkinnn

Röportaj

''Kurtlar sofrasında tuzumuz olsun''

Bir çok alanda yatırımları olan Numan Hekim Karaman, medyaya yatırım yapınca merak uyandırdı. Gölge Dergi , Karaman'la her telden konuştu.

19 Ağustos 2021 Saat: 13:13
Kurtlar sofrasında tuzumuz olsun
''Kurtlar sofrasında tuzumuz olsun''

2016'da 50-60 milyon civarında sıkıntıya girdim, bir sene içinde babam sayesinde tüm borçlarımı kapattım. Babam ticarette arkamda bir dağ.

Bu iş için kollarımı sıvamamın nedeni para değil . Ailemiz içinde ön planda olmak, prestij kazanmak ve bölgemize hizmet vermek için medyaya girdim.

Hedefim; TV kanalı kurmak. Küçük adımlarla başlayıp büyük sonuçlara  imzamı  atmayı düşünüyorum.Ama önce gazetemizi büyütüp kamuoyunun saygınlığını kazanmak istiyoruz.

Siyaset ile alakam yok,  ama her insanın siyasete merakı , eğilimi vardır..

Tüm bunlara rağmen halen iç ve dış mihrakların kumpasları, ihanetleri, siyasi oyunları var. Ama biz güçlü bir milletiz, bunlarında üstesinden geliriz.

Şimdi ise binicilikle ilgileniyorum,  atım var . Akşamları onunla ilgileniyorum , tımarını atıyorum, yürüyüşe çıkartıp biraz tur atıyorum.

Sanayi bakımında çok zengin  Gebze, istenilen destek verilse şu an çok daha farklı yerlerde olabilir Gebzespor. Kısaca Gebze’de ki sanayi tok, ama sanayideki  Gebzeli aç.

 

Fotoğraf:Hatice AY

Yirmi bir yıldır Gebze'de etkin bir ticarete sahip olan  Karaman Ailesi'nin genç kuşak temsilcisi olarak,  özellikle medya sektörüne yatırım yapınca bütün dikkatleri üzerine çekti. Yayın kuruluşunun merkezi  İzmit olunca , '' Kim bu Numan ?'' soruları havalarda uçuştu. İzmit basınında adeta kurtlar sofrasının tam da ortasında yayıncılığa başlamak elbette kolay iş değildi, cesaret kadar maddi güç de önemliydi.

Hem cesareti, hem de ekonomik  gücüüzerinde barındıran bu kişi , Gebzeli genç müteşşebis  Numan Hekim Karaman'dan başkası değildi.  ''Kurtlar sofrasında yem olmak için değil, sofrada tuzumuz olsun '' diye yola çıktığını  söyleyen Karaman, ticari hamleleriyle dikkat çekince, kamuoyununda meraklarını üzerine çekmiş oldu.

Peki kim bu gözü kara genç?

Herkes gibi bizde merak ettik, o'nu daha yakından tanımak, Gölge Dergi okurlarına  tanıtmak için kapısını çaldık. Genç yaşına karşın 60 milyon lira kadar kendi tabiriyle batırmış, ezilmiş, sallanmış, ama yıkılmamış, ayağa kalkmış  bir  iş insanı.  Bir nev-i küllerinden yeniden doğmuş.

Numan Hekim Karaman'la sözleştiğimiz saat ve günde bir araya geldiğimizde bizim içinde ilk tanışıklık oldu. İnişli çıkışlı ticari başarılarını dinlerken, özgüveni yüksek ve kendiyle ilgili hiç bir şey saklamayan  hayat dolu, idealleri olan  bir genç bulduk karşımızda.  Sert yüz hatları, hiç gülmeyen yüzü, kelimeleri tan tane kullanarak konuşan Karaman'la sohbet ilerledikçe gördük ki;  İri cüssesi altında altın kalpli bir insan yatıyor. Az konuşan öz konuşan birisi. Kelimeleri neredeyse kerpetenle ağzından aldığımız söyleşimiz  ilerledikçe , yüzüne tebessüm  sohbetine de sıcaklık dolmaya başlıyordu.

''Siz hiç gülmez misiniz, hep böyle donuk ve sert midir bakışlarınız '' diye yönettiğimiz soruya cevap verirken ilk kez de gülen yüzlü Numan Hekim Karaman'ı görmüş olduk. ''Belki mizaç, belki yorgunluk, belki doğanın bana yüklediği karakter. Bilmiyorum. Arkadaşlarımda aynı dertten müzdarip. Hatta kız arkadaşımla konuşurken sık sık sitem eder. ''Numan, neden susuyorsun, birazda sen konuş'' diye sitem eder. (Bunu  anlatırken kendisi gülüyor) İşin doğrusu, çok konuşmayı değil dinlemeyi tercih ediyorum. Az çene çok icraat.

Karaman'ın bu açıklaması sohbetimize renk katarken biraz daha samimi ortam doğuyor. Ve sohbetimizde kendisinin ne denli samimi , dürüst bir kişilik taşıdığını yakalıyoruz.

Evet az konuşuyor, öz konuşuyor ama çok keskin ve net beyan ediyor düşüncelerini.  Öz eleştiriden de kaçınmıyor. Öyle ki, ''Ticarette  geçmişte hatalar yaptım. 50-60 milyon batırdım. Babam hep arkamda oldu, tuttu elimden. Allah'a şükür yeni ve büyük sayfalar açtık, çok ciddi deneyim kazandım. Ticaret yapan herkesin başına gelebileceği, yaşayabileceği  bir durumdur bu. Yakın çevrem, arkadaşlarım bilir geçmişteki  batığım günleri. O yüzden rahatlıkla konuşabiliyorum. Saklayacak, yanlış anlatacak bir adam  değilim. '' sözleriyle kendini ifade etmeye çalışıyor.

Dediğimiz gibi ; Gebzeli genç iş insanı Numan Hekim Karaman medyaya yatırım yapınca  merak konusu oldu. Oysa o , 16 yaşında ticaretle tanışmış , 18 yaşında ise kendi şirketini kurmuş birisi. İnşaat, medikal, ağır iş makineleri , tedarik sektörlerinde ciddi yatırımları var. Onlarca insana iş imkanı sağlamış, yeni istihdamlar içinde projeler geliştirmeye devam eden  Karaman'ın son hamlesi medya oldu.

Daha fazla merakta bırakmayalım siz okurlarımızı. Siyasetten ticarete, özel hayatından hedeflerine , sanattan spora, medyadan yerel yönetimlere her telden konuştuğumuz Karaman'ı sizlerde keyifle dinleyeceksiniz umarız. İşte virgülüne  dokunmadan  Kocaeli İstiklal Medya'nın patronu Karaman'la zorlu ama bir o kadar da keyifli sohbetimiz. Buyurun bakalım, hadi başlayalım.

GÖLGE: Numan Hekim Karaman kimdir? Kendinizi anlatır mısınız.

KARAMAN : Gebze'de doğdum.Aslen Trabzon Sürmeneliyim .  05/12/1993 doğumluyum.  Üç kız kardeşim var,  medikal ve nalbur yapı malzemeleri dalında faaliyet göstermekteyiz.  Ticaretle 16 yaşında tanıştım,  inşaat malzemeleri üzerine  18 yaşında şirket sahibi oldum.  2016'da 50-60 milyon civarında sıkıntıya girdim,  bir sene içinde babam sayesinde tüm borçlarımı kapattım. Babam ticarette arkamda bir dağ , eğer mallarını satıp bana destek olmasaydı borçlarımı ödeyemezdim.

GÖLGE: Babanız kimdir, ne işle meşgul?

KARAMAN: Dursun Karaman , Gebze Belediyesi'nde yirmi beş yıl görev yaptıktan sonra emekli oldu,  şu an ise  nalbur yapı malzemelerinin başında duruyor, aynı zamanda inşaat şirketi ile ilgileniyor.

GÖLGE: Ticaretle ilgilenirken rotanızı neden medya sektörüne çevirdiniz ?

KARAMAN: Bu iş için kollarımı sıvamamın nedeni  para değil . Bundan iki ay önce rahmetli THY  Teknik AŞ  Genel Müdürü Ahmet Karaman amcamı kaybettim. Bizim ailede ön plandaydı , onu örnek alıp hem ön planda olmak,  prestijli ve hizmet vermek için bu işe girdim.

GÖLGE: Daha önce medyada deneyiminiz var mı , varsa nedir?

KARAMAN: Küçükte olsa bir deneyimim oldu . Yirmi gün Türkiye Polis Gazetesi'nde görev yaptım , onun dışında olmadı. (Gülümsüyor)

GÖLGE: Medyada hedefiniz nedir?

KARAMAN: İzmit’te ofisimizi açtık, kadromuzu kurduk, önceliğimiz şu an gazete çıkarmak, sosyal medyamızı büyütmek , ismimizi  duyurup kamuoyunun saygınlığını kazanmak istiyoruz.  Sonra TV  kanalı kurmak. Küçük adımlarla başlayıp büyük sonuçlara  imzamı  atmayı düşünüyorum.

GÖLGE: Yerel yönetimlerle bazı gazetelerin ilişkisi oluyor.  Numan’ın çıkaracağı gazete havuz medyasının  bir parçası olacak mı?

KARAMAN: Çıkaracağım gazete tamimiyle objektif, tarafsız , bağımsız olacak.

GÖLGE: Hükümet demişken siyasete ilginiz/ ilişiğiniz var mı?

KARAMAN: Siyaset ile alakam yok, ama her insanın siyasete merakı , eğilimi vardır.

GÖLGE: Cumhurbaşkanın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

KARAMAN: Dediğim gibi cumhurbaşkanımızı seviyorum , ama işini tam yapamayan kişilerde var Ak Parti'de. Ülkemizin reisi Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ederim.

GÖLGE: Cumhurbaşkanıyla daha önce görüştünüz mü?

KARAMAN: Maalesef. Sektöre adım attığım ve il- ilçe protokolünde gazete sahibi olarak ismim yer alacağından görüşme şansımın olacağı için , bu durum beni fazlasıyla memnun ediyor.

GÖLGE: Şu an bir okuyucu olarak yerel gazeteleri yeterli buluyor musunuz?

KARAMAN: Gebze’de dikkati mi çeken bir gazete maalesef yok. Elbette ekonomik özgürlüğün payı var, ama daha bağımsız gazetecilik yapmakta mümkün.

GÖLGE: Birçok genç gibi sizde  Recep Tayyip Erdoğan sevdalısısınız. Peki siyasette yer alma düşünceniz var mı?

KARAMAN: Bölgeme, ülkeme siyaseten de hizmet etmek isterim. Vatanını milletini seven her genç gibi  benimde aklımda aktif siyaset yapmak  yer alıyor. Zaman ne getirir ne götürür bilemem. Yakın gördüğüm siyasi partiden bu önde değerlendirme isteği vardı, şu aşamada biraz beklemem daha doğru olur.

GÖLGE: Siyasetle ilgilisiniz ve gazete sahibi oldunuz , bir taraftan iş adamısınız . Bu üç kimlikle baktığınız zaman Gebze’nin ne gibi sorunları var , ya da var mı?

KARAMAN: Trafik, otopark, alt yapı sorunları . Ulaşım sıkıntısı.  Metro daha yeni yapılmaya başlıyor bunun için geç kalındığı kanaatindeyim. Ancak bitince metro Gebze için altın değerinde bir kazanım olacak.  Bir de insanların rahat bir nefes alıp , gençlerin eğlence alanı neredeyse yok denenecek derecede.Belediyemeyiz bu konuda biraz geride.

GÖLGE: Zinnur Büyükgöz’ü başarılı buluyor musunuz?

KARAMAN: Kendisini çok severim ve başarılıbuluyorum.

GÖLGE: Peki Türkiye’nin  siyasi ve hizmetsel döngüsünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

KRAMAN: Yapılan yatırımlar güzel , fakat bazılarının dönüşü pahalıya mal oluyor . Ancak ülke olarak tarihimizde görmediğimiz hizmetleri görüyoruz. Herşey ortada. Otoyollar, havalimanları, şehir hastaneleri, teknolojik hamleler, uçak  ve savunma sanayinde gerçekleşen projeler muntazam. Tüm bunlara rağmen halen iç ve dış mihrakların kumpasları, ihanetleri, siyasi oyunları var. Ama biz güçlü bir milletiz, bunlarında üstesinden  geliriz.

GÖLGE: Sporla ilginiz var mı?

KARAMAN: Eskiden futbol oynuyordum şimdi ise sadece taraftarım, Trabzon Spor'luyum.  Şimdi ise binicilikle ilgileniyorum,  atım var . Akşamları onunla ilgileniyorum , tımarını atıyorum, yürüyüşe çıkartıp biraz tur atıyorum.

GÖLGE: Gebzespor'u takip ediyor musunuz? Ediyorsanız başarılı buluyor musunuz?

KARAMAN: Takip ediyorum. Recep  (Avcı) başkanımızı da çok severim ve başarılı buluyorum.

GÖLGE:  Yarışlara katılmak için mi at aldınız?

KARAMAN: Atlara ilgim küçüklüğümden geliyor ve çok seviyorum , uysal hayvanlar.  Onunla ilgilenmek bana huzur veriyor.

GÖLGE: Spora ilginiz olduğu kadar sanata var mı?

KARAMAN: Horon oynarım . (Gülüyor)

GÖLGE: Peki , otomobillerle ilgilenir misiniz?

KARAMAN: Önceden ilgim vardı. Bir nevi hevesimi aldım, şimdi ise sürmek istemediğim için şoförle geziyoruz.

GÖLGE: Numan Hekim Karaman bir gününü nasıl değerlendiriyor?

KARAMAN:  Sabah sekizde kalkarım , rutin işlerimi hallettikten sonra evden çıkıp ofisime geçerim. Öğlene kadar yapılacak olan planımı gerçekleştirdikten sonra ziyaretlerimi yaparım.

GÖLGE: Medya şirketinize açılış düşünüyor musunuz?

KARAMAN: Evet, yayına başladığımız süreçten bir ay sonra açılış düşünüyorum.

GÖLGE: Medeni durumunuz nedir?

KARAMAN: Bekârım. İş hayatından aşk hayatına fırsat bulamıyorum. Önceliğim iş.  2-3 sene sonra düşünüyorum.

GÖLGE: Gebze’deki sanayiciler Gebze halkına yeterli  değeri veriyorlar mı?

KARAMAN: Gebze halkına değer verildiğini düşünmüyorum.Bu bölgede kazanıyorlar ama bu bölgede ki insanlara geri dönüş sağlanmıyor. Basit bir örnek verecek olursak ; Gebzespor.  Sanayi bakımında çok zengin  Gebze, istenilen destek verilse şu an çok daha farklı yerlerde olabilir Gebzespor. Kısaca Gebze’de ki sanayi tok, ama sanayideki  Gebzeli aç.

GÖLGE: Gebze il olmalı mı?

KARAMAN: Artık il olmayı hak ediyor. Nüfus olarak gittikçe büyüyoruz. Tatlıkuyu'da ikametgâh ediyorum, on sekiz bin nüfusa sahip.  Türkiye de ellinin üzerinde ilden büyüğüz neredeyse. Tabi bu bir siyasi karar ve tercih. Fiziki ve coğrafi olarak Gebze il olmayı hak eden devasa bir ilçedir.

GÖLGE - Ticarette ortaklığa nasıl bakıyorsunuz, ortağınız var mı?

KARAMAN- Ortağım yok. Ortaklık çok zor ve meşakat isteyen, güven ve özveri üzerine kurulu bir bütünleşmedir. Evlilik müessesesi gibi düşününün. Evlendiğinizde kolay kolay boşanma olmaz, boşanma için evlenilmez. Ortaklıkta böyle, ortak olunca sonuna kadar gider, gitmeli. Fakat bir flört dönemi olur, orada birbirini tanır çiftler. Dünyaya aynı pencereden bakıyorlarsa, hemen her meziyet ve görüşleri örtüşüyorsa evlilik olur. Ortaklıkta böyle. Aynı pencereden bakmadığınız insanla ortaklık olmaz, yürümez. Bu konuda çok hassasım.

GÖLGE- Çok teşekkür ederiz, keyifli farklı bir sohbet oldu. İş hayatınızda başarılar dileriz. Medya'ya tekrar hoş geldiniz.

KARAMAN- Ben teşekkür ediyorum, Gölge'yi  ilgiyle beğeniyle takip ediyordum. Şimdi sizin sayfalarınızda olmaktan mutlu oldum. Sağ olun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Numan Hekim Karaman
Numan Hekim Karaman

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑