Güncel

TARHAN “BAŞKA MUSALARIMIZI YİTİRMEYELİM! SİLAHLANMAYA BİNLERCE KERE HAYIR!”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk ve yönetimi ile birlikte Kartepe programı sırasında geçtiğimiz günlerde yorgun mermi nedeni ile vefat eden 10 yaşındaki Musa İlter’in ailesini Eşme

3 Ekim 2022 Saat: 12:12
TARHAN “BAŞKA MUSALARIMIZI YİTİRMEYELİM! SİLAHLANMAYA BİNLERCE KERE HAYIR!”
TARHAN “BAŞKA MUSALARIMIZI YİTİRMEYELİM! SİLAHLANMAYA BİNLERCE KERE HAYIR!”

Taziye ve başsağlığında bulunan CHP’li heyet, İlter Ailesi’yle merhum Musa’nın vefatına neden olan “Bireysel silahlanmaya hayır” çağrısını yineledi .

“Siyaset üstü bir konu”

Tarhan, ruhsatsız silahların açtığı yaraların acısının dinmediğini ifade ederek şunları söyledi: “Bireysel silahlanma ve bu alanda yaşanan kontrolsüzlük neticesinde yaşanan can kayıpları, siyaset üstü bir konu, hep birlikte mücadele etmemiz elzem. Maalesef bireysel silahlanma, masum insanların canını her gün almaya devam ediyor. Her gün bir can silahlanma nedeniyle hayatını kaybediyor. Her ay onlarca kadın sokak ortasında vahşice öldürülüyor. En güzel günlerimiz silahlanma yüzünden, en acı günümüz oluyor. Atılması gereken adımlar belli ancak ne yazık ki şu ana kadar hiçbir önlem alınmış değil”  dedi.

“Başka Musalarımızı yitirmeyelim!”

“Gazetelerin 3'üncü sayfalarında her gün onlarca cinayet haberleri, kaza kurşunu ile vefat edenleri okuyoruz. Ölüm haberleri bitmiyor, bitmeyecek. Cinayetlerin çoğunda ruhsatsız silah kullanılıyor. Şu ana kadar yeterli hiçbir denetim yok, hiçbir önlem yok” diyen Tahsin Tarhan; “Meclis açılıyor. En yakın zamanda bireysel silahlanmadaki artışın hepimiz için endişe verici olduğunu ifade edecek ve artan bireysel silahlanma için bir araştırma komisyonu kurulmasını talep edeceğim.  Başka Musalarımızı yitirmemek, geride acılı ana, baba bırakmamak adına, insanların göz göre göre yok olmasına seyirci kalmayacak ve tedbirsizliğe göz yummayacağım” dedi

“Şiddet ve ölüm son bulsun”

Tarhan sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi; “Silahlar kontrol altına alınmalı ve denetim artırılmalıdır.  Bundan dolayı Meclisten sesleneceğim “Gelin, hep birlikte silahlanmaya karşı bir yasa çıkaralım” diyeceğim. Ancak öncesinde silahlar sevdiklerinizi hedef almadan, buradan acılı ailemizin müsaadesi ile herkesi, her kesimi acilen bu konuda adım atmaya çağırıyorum. Silahlara değil, geleceğe sahip çıkalım; insanlar ölmesin, öldürülmesin; silahlanma, şiddet ve ölümler son bulsun. Evladımız Musamız’a Allah’tan rahmet, acılı ailemize bir kez daha sabırlar diliyoruz”

“Bu kontrolsüz gidişe dur demeliyiz!”

“Bireysel silahlanmanın toplumsal yaşama olan etkisi ve acı faturasına rağmen 2021’de bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre, silahlanma kapsamı genişletildi ve bireysel silahlanmanın hızlanmasının önü açıldı” diyen CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk; “Ömrü bu kadarmış, kaderi buymuş’ demek bu kontrolsüz gidişatın tesellisi olmamalı artık! Kontrolsüz ve denetimsiz devam eden bireysel silahlanma ile sevinçlerimize atılan her kurşun ocaklarımızda yangın yeri olmuş adeta. Bakın henüz yeşeren bir fidanımız, evladımız yok bugün aramızda. Bireysel silahlanmadaki bu kontrolsüz gidişe ‘dur’ demeliyiz. Bireysel silahlanmanın önüne geçecek tedbirler bir an önce alınsın diye dualarımız da, bu illetle mücadelemizde Musa’mız için olacak. Rabbim böylesi acıları bir daha yaşatmasın diyor, acılı ailemize sabır Musa’mıza Allah’tan rahmet diliyorum ” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑