parkinnn

Ekonomi

21 tarımsal projeye 10 milyon TL hibe

Kırsal kalkınma projelerini destekleme, ekonomik katkı sunma anlamında Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı, ilimizde 21 projeyi destekleme kararı aldı.

16 Temmuz 2015 Saat: 11:23
21 tarımsal projeye 10 milyon TL hibe
21 tarımsal projeye 10 milyon TL hibe

Bu 21 tarımsal proje için bakanlıktan 9 milyon 937 bin TL’lik hibe desteği için onay çıktı. Bakanlık yatırımcılara sağladığı hibe kredilerin yüzde 50’sini karşılarken, ilimizden gönderilen 25 proje de bakanlık tarafından onay bekliyor. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2015 yılı Kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programları ekonomik yatırımları projeleri kapsamında ilimizden 21 projeye destek verilecek. Geçtiğimiz aylarda bakanlığa gönderilen hayvancılık, paketleme, depolama, besi sığırcılığı, tavukçuluk, süt hayvancılığı, mantarcılık, alternatif enerji üretimi, meyve sebze işleme, et işleme alanlarındaki projelerin toplam maliyeti ise 21 Milyon TL.

HEM BÜTÇE, HEM PROJE ALANI GENİŞLETİLDİ

 Öte yandan geçtiğimiz 5 yılda ilimizde toplam 16 gerçek ve tüzel kişiye kırsal kalkınma projeleri kapsamında 3 milyon 599 bin TL hibe desteği yapan bakanlık, bu yıl hem bütçe, hem de proje alanını genişletti. Gıda güvenliğinin güçlendirilmesi ve doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasının dikkate alındığı projelerde kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayinin bütünleşmesi, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal toplamda belirli bir ekonomik kapasitenin oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amaçlanıyor. 

25 PROJE DAHA BAKANLIK YOLUNDA

 Tarım ve hayvancılıkta yatırımcıların desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı illerde proje üretenlere hibe kredi sağlıyor. Bu hibe kapsamında vatandaşlar tarafından bakanlığa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla ilk etapta gönderilen 21 proje onaylandı. Projenin hayata geçirilmesi için bakanlık il müdürlüğüne 9 milyon 937 bin TL hibe gönderdi. 2015 yılının ikinci etabında ise vatandaşların il müdürlüğüne getirdiği 28 milyon 687 bin TL’lik 25 adet proje kabul edildi ve onaylanması için bakanlığa gönderildi. Bunun için yapılacak destekleme tutarı ise 13 milyon 461 bin TL. Öte yandan daha önce bakanlık tarafından desteklenmeyen et tavukçuluğu(broiler), büyük ve küçükbaş ile mantarcılık 2014 yılından bu yana desteklenmeye başladı. 

TARIMSAL ÜRETİM VE TARIMSAL SANAYİNİN ENTEGRASYONU SAĞLANACAK 

Bakanlık, tarımsal üretim ve tarımsal sanayinin entegrasyonunu amaçladığı projeler kapsamında bitkisel, hayvansal ve su ürünleri işleme¬ paketleme¬depolamasına, alternatif enerji kaynağı kullanan yeni seralara ve bu tür tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarında jeotermal veya biogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yatırımların KDV hariç 3 Milyon TL’nin yüzde 50’sini ödeyecek. 
Hayvansal orijinli gübre işlemesi paketlenmesi ve depolanması yatırımların KDV hariç 2 milyon TL’nin yüzde 50’s, soğuk hava deposu, çelik silo yapımı, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımların KDV hariç 1 milyon TL’nin yüzde 50’si, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımların KDV hariç 1,5 milyon TL’nin yüzde 50’sini de bakanlık karşılayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑