Güncel

Başsavcılık af etmedi , o sürücü bu kez tutuklandı

Geçtiğimiz gün Darıca’da meydana gelen ve iki kişiye çarptıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan S.D, yeniden göz altına alındı ve bu kez tutuklandı.

14 Ağustos 2026 Saat: 19:13
Başsavcılık af etmedi , o sürücü bu kez tutuklandı
Başsavcılık af etmedi , o sürücü bu kez tutuklandı

Hatırlanacağı gibi ; Geçtiğimiz Salı günü saat 00.00 sıralarında Darıca  Sırasöğütler Mahallesi Aydınlar Caddesi'nde saat 00.00 sıralarında 17 yaşındaki A.K.  adlı genç kız ve R.T, S.D’nin kullandığı  34 CUF 958 plakalı otomobilin çarpması sonucu yere düştü.

 İddiaya göre sürücü, çarpmanın ardından bir süre durduktan sonra yeniden hareket ederek yerde bulunan A.K. ve  R.T.’nin üzerinden geçti. Göz altına alınan A.D  çıkarıldığı Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilip ardından adli kontrol tedbiri uygulamasıyla serbest bırakılmıştı.

BAŞSAVCILIK PEŞİNİ BIRAKMADI

Konuyla ilgili bugün ise yeni bir gelişme oldu. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yeni delil ve belgeler toparlayarak, araç sürücüsünün tutuklanmasını sağladı.  Başsavcı Metin Uslu’nun talimatıyla araştırma yapan ekipler,  ‘’ Silahla yaşamı tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama ‘’  suçunuoluşturduğu değerlendirilerek, S.D’yi  yeniden gözaltına aldılar.

Son dakika gelişmesine göre sürücü S.D, belirtilen suçtan tutuklanması istemiyle bugün, Gebze Nöbetçi Sulh CezaHâkimliğine çıkarılarak tutuklandı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Diğer yandan konuyla ilgili olarak Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi ; ‘’ Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 2026/25472 numaralı dosya üzerinden yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; 11.08.2026 günü saat 00.00 sıralarında Darıca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, müşteki-mağdurlar A.K. ile R.T.’nin vücutta kemik kırığı oluşacak şekilde yaralanmaları üzerine şüpheli S.D.’nin gözaltına alınmıştır.

Şüpheli, üzerine atılı Taksirle Birden Fazla Kişinin Yaralanmasına Neden Olma suçundan, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş; talep doğrultusunda hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca elde edilen yeni deliller ve tanık beyanları sonrasında, şüphelinin mağdura aracı ile çarptığı, mağdurun yere düşmesi sonrası olay yerinden kaçmak amacıyla mağdurun üzerinden aracı ile geçtiği tespit edilmiştir. Bu eyleminin, Silahla Yaşamı Tehlikeye Sokacak Şekilde Kasten Yaralama suçunu oluşturduğu değerlendirilerek şüphelinin yeniden gözaltına alınmasına karar verilmiştir.

Şüpheli, üzerine atılı suçtan tutuklanması talebiyle Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş, talep doğrultusunda hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı. ‘’

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑