Bursa'da bulunan Kirazlı ve civar köylerinden vatandaşlar, 600 yıldan bu yana yılda bir kez toplanarak yağmur duasına çıkıyor.
Bursa'da 600 yıldan bu yana yılda bir kez toplanarak yağmur duasına çıkan vatandaşlar, merasimden sonra yağmurun gecikmediğini belirtti.
YILDA BİR KEZ TOPLANIP YAĞMUR DUASINA ÇIKIYORLAR
Bursa'nın fethinden önce Türkistan topraklarından gelen Dolu (Duğlu) Baba Hazretlerinin kabri başında asırlardır harman zamanı olarak bilinen temmuz sonu veya ağustos ayı başında yağmur duası ediliyor. Uludağ Milli Parkı giriş kapısının 3 kilometre altında bulunan Kirazlı köyü sınırları içinde kabri olan Dolu Baba Hazretlerinin türbesi başında Kirazlı ve civar köyler tarafından yılda bir defa dualar edilip, halka yemek ikram ediliyor. Köylüler koyunlarından sağdıkları sütlerle yaptıkları yoğurtları ise gelenlere ikram ediyor.
MERASİMDEN SONRA YAĞMUR GECİKMİYOR
Her yıl ananevi olarak tertiplenen merasimden sonra rahmetin gecikmediğini belirten Kirazlı köyü sakinleri, yağmur duasını her sene bu mevsimde yapıyor. Orhangazi Han'ın fethinden önce bölgeyi tutarak Bursa Kal'asına olan ikmalin önüne geçen milisler arasında yer alan Duğlu Baba, Uludağ'da kabri bilinen erenlerin başında geliyor.
600 YILDAN BERİ DEVAM ETTİRİLİYOR
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, "Biz Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri olarak duaya her sene katılıyoruz. Yakın köylerdeki vatandaşlarımız, hanımlarımız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarımız katılıyor. Burada ikramlar yapılarak dualar ediliyor. Dolu Baba, burada tekke kurmuş, talebeler yetiştirmiş önemli bir insan. Bu, 600 yıldan beri yapılıyor. Türbesinin bulunduğu alanda düzenlemeler yapmak istiyoruz"