parkinnn

Güncel

Darıca Göz Optik, güneş gözlüklerine dikkat çekti

(Gül AKDEMİR - Gölge) Bir süredir bölgemizi etkisi altına alan karakışın yerini bahara bırakmasıyla birlikte, mevsimin vazgeçilmez aksesuarlarından güneş gözlüğü, tüketicilerin ilk sırasına yerleşti.

22 Mart 2022 Saat: 16:23
Darıca Göz Optik, güneş gözlüklerine dikkat çekti
Darıca Göz Optik, güneş gözlüklerine dikkat çekti

Yaz mevsiminin  olmazları arasında bulunan güneş gözlüğünde kampanya başlatan Darıca Göz Optik, sağlıklı güneş gözlüğü  kullanımı konusunda vatandaşları  bilgilendirirken, bir çok markada da indirimli çalışmaya başladı.

SAĞLIKSIZ GÖZLÜKLERDEN KAÇINILMALI

2016 yılından beri Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında faaliyet gösteren  Darıca Göz Optik işletmecileri  Aylin Acar ve Kemal Acar, ''Güneş gözlüğü alırken pek çok kritere dikkat etmek gerekir. Sağlıksız gözlükler insanı göz sağlığından edebilir. Göz en hassas organımızdır, seçim yaparken çok dikkat etmeliyiz. '' sözleriyle vatandaşları uyardılar.

KALİTE STANDARTLARINA SAHİP OLMALI

SGK ile de anlaşması bulunan Darıca Göz Optik'te, ''Önce Göz'' ilkesiyle hizmet verdiklerini belirten Acar çifti , güneşin yüzünü göstermeye başladığı şu günler de, güneş  gözlük alırken dikkat edilmesi gereken özelliklere şu sözlerle dikkat çektiler ; '' Güneş gözlüğünün pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez.Alacağınız güneş gözlüğünün TSE, CE işareti gibi kalite standartlarına sahip olması gerekir.  Satın alırken aranacak en önemli şey, UV ışınlarını %100 engellediğini gösteren bir etiketi bulunmasıdır. Bu, dikkat edilmesi gereken kuraldır. Büyük boyutlu gözlükler tercih edilmelidir. Sadece camın rengine değil, ne kadar fazla UV engellediğine bakın. Polarize güneş gözlükleri, deniz veya göl yüzeyi gibi yansıtıcı yüzey kaynaklı yansımayı azaltır. Yaz aylarında güneş ışınları, daha fazla ve dik olarak ulaştığı için güneş gözlüğü kullanımı çok önemlidir. Gözün en büyük dostu sağlıklı bir güneş gözlüğüdür. ''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑