parkinnn

Ekonomi

Deniz atı iflas erteleme istedi

GEPOSB’da kurulu bulunan Denizatı Petromkimya 70 trilyonluk borcu nedeniyle mahkemeye başvurarak iflas erteleme kararı istedi.

30 Haziran 2015 Saat: 16:37
Deniz atı iflas erteleme istedi
Deniz atı iflas erteleme istedi

Mahkemeden olumlu yanıt alan firma geçtiğimiz yıl İSO’nun 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alıyordu. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Sea Horse  markasıyla motor yağları üreten Denizatı Petromkimya Tic. AŞ. Yaşadığı borçlar nedeniyle mahkemeye başvurarak iflas erteleme kararı aldırdı. Firmanın yaklaşık 70 trilyon civarında borcu olduğu iddia edildi. Mahkemenin firmayı iflastan kurtulma olasılığı yüksek olduğundan ötürü iflas erteleme kararı aldığı belirtilirken, işyerine kayyum atandığı ve tüm alacaklarının dondurulduğu da bildirildi. İşyerinde çalışan yüzlerce işçinin ise bu gelişmeler sonrası akıbetlerinin olacağı ise soru işareti. 
İstanbul Sanayi Odası’nın geçtiğimiz yıl  (İSO) ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde ilk 309’uncu, Denizyıldızı Petrokimya’nın ise 318’inci sırada yer almıştı. 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan firmanın  iflasın eşine gelmiş olması ise şaşkınlık yarattı. 


1996 YILINDA KURULDU
1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulan Sea Horse tescilli markasıyla ürettiği motoryağlarıyla Denizatı Petrokimya başta sınır komşusu ülkeler olmak üzere Orta Doğu, Orta Asya, Türki Cumhuriyetler, Afrika, Avrupa ve Okyanusya olmak üzere 5 kıtada 69 ülkeye ihracat yapıyor. 


DÜNYANIN EN BÜYÜK MEGAPLANTI’NI KURUYOR
Denizatı Petrokimya geçtiğimiz yıl Temmuz ayında  dünyanın en büyük Megaplant'ı için imza atmıştı.  Denizatı Petrokimya, dünyanın beşinci, Avrupa’nın ise ilk ‘mega plant’ini (yılda 500 bin ton ve üzerinde üretim kapasitesine sahip tesis) Gebze’de kuruyor. Halen faaliyette bulunan dört mega plant’in ABD’de yer aldığını kaydeden Denizatı Petrokimya Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Akmil, 140 milyon dolar yatırımla kuracakları tesisin 2015 yılında devreye alınacağını açıklamıştı. 


2012 YILINDA KAÇIRILMIŞTI
Öte yandan Denizatı Petrokimya’nın sahibi Ali Şafak Akmil 2012 yılında kaçırılmıştı. Akmil, Villasından çıkarken arabasının önü sahte polisler tarafından kesilmiş ve ölüm tehdidiyle bankadan parası çektirilmişti.  Denizatı Petrokimya Şirketi'nin sahibi iş adamı Ali Şafak Akmil'i gasp ettiği iddia edilen 8 şahıs daha sonra  polis tarafından yakalanmıştı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑