DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

AK Parti Çayırova’da niçin çok başarılı ?

24 Temmuz 2026 Saat: 20:55

Siyasi arenaya yönelik  yıllara  dayalı bir gözlemim var. Fırsat buldukça yazar, her platformda  dillendiririm. Özellikle siyaset edenlere  ışık olması manasında sık sık tekrarlarım ve bu kriterlere  uyanları  yeri gelince mutlaka dile getiririm.

AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede  ile  iki saate yakın sohbet ettikten sonra  yineleme, biraz daha detaylı yazmak  hasıl oldu.

Ama  önce şu özel bilgiyi  sizlere  ilk ben yansıtmış olayım ;  AK Parti  genel merkezinin ilçelerde yaptırdığı  ‘’ En başarılı ilçe başkanı kim ‘’ anketinin  birincisi % 47 oyla  Sarıdede çıktı. Türkiye’nin  her ilçesinde  mecliste  grubu bulunan siyasi parti ilçe başkanlarını kapsayan anket düzenlendi.  AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti , Dem gibi partilerin ilçe başkanlarının performansı seçmene  soruldu.  Çayırova’nın birincisi  Sarıdede oldu.

ASRİAD  Kocaeli İl Başkanı Şener Yılmaz  ile  birlikte  Başkan Sarıdede’yi  ziyaret ettik.  Göreve  yirmi gün  önce  seçilen  iş insanı Yılmaz, protokol ziyaretleri  kapsamında  AK Parti Çayırova İlçe Teşkilatı’ndaydı. Ziyarette, Şener GYD Koordinatörü Mazlum Karakuş ve yönetici asistanı Tuğçe Nazlı'da hazır bulundu.

Bu vesileyle de Erhan Sarıdede’nin  çalışmalarını dinledik, us’umdakileri de sordum.

Başkan Sarıdede, AK Parti’nin tabir-i caizse Çayırova’daki  patronu. Teşkilatın tepesindeki  erk. Bir nevi  kaptan köşkünde rota belirleyen. Daha da bariz anlatacak olursam ; AK Parti Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayip Erdoğan’ın  Çayırova’daki makamı.  

Sadece Sarıdede değil elbette ,  Türkiye’deki  AK Parti  81 il başkanı  ve  922 ilçe başkanı temayül gereği Erdoğan’ın temsil makamlarıdır.

Böylesi kıymetli  ve  önemli  makamın  paha  biçilemez değeri  kadar, oldukça  zor mesuliyetleri  de var.  Zira iktidarı  ve  Erdoğan  gibi bir  lideri temsil etmek  her siyasetçiye nasip olmayacak payedir.  Hele de günümüz  siyasi konjonktüre  ve  çarşı –pazarda olup bitene  bakınca ,  AK Parti ‘de  il-ilçe-belde başkanlığını bırakın bir yana,  mahalle başkanlıklarının  dahi  çok önemli bir makam olduğu anlaşılacaktır.

Böylesine  zorlu bir siyasi  atmosferde  tepe makamının temsilcisi  olanlarda  bulunması gereken en büyük meziyet, insani  ilişkilerdir.

Yani ;  seçmenle diyalog , vatandaşla  gönül  birlikteliği ,  görev ciddiyeti,  mesuliyeti  kavrama yeteneği.

Velhasıl  hep dediğim şu ; Vatandaşın  gönlüne giremeyen siyasetçi, yolda kalmaya mahkumdur. Çünkü günümüzde gönül siyasetçiliği geçerlidir.

Dolaysıyla   politika  yapanlar  değil , siyaset üretenlerin  insani  ilişkileri mutlaka ama mutlaka bireysel dostluklardan geçiyor.  Vefa gerektiriyor, seçmenin gönlüne demir atmakla özdeşiyor.  Bu kriterleri kendinde barındıran siyasetçi  toplumda karşılık bulduğu gibi ,  güvenilir bir karakter olarak kendine kalıcı  yer edinebiliyor.  Tüm tespitleri  her hangi bir siyasi partinin temsilcisine uyarlayabilirsiniz. Makamı ne olursa olsun.

Mesela ben Erhan Sarıdede’ye  uyarladığımda ne kadar haklı olduğum  kanısı ağır basıyor.

Zira , Erhan Sarıdede anlatmak istediğim tüm ölçüleri  cuk diye üzerine oturtan bir ilçe başkanı.

Bugün iki saati aşkın sohbetimizde ne denli haklı olduğumu bir kez daha anlamış oldum. Bölgemizde Sarıdede emsali  ilçe başkanları mutlaka vardır. Lakin o , kendi karakteri ile bütünleşen Çayırova İlçe Başkanı  kimliğinin hakkını fazlasıyla veren bir siyasi aktördür.

Kırk yıl önceden tanıdığım Sarıdede’nin , bu sürede değişmeyen  en önemli karakterinin ‘ dürüstlük  ve insan sevgisi ‘’ olduğunu  söyleyebilirim. Sözünü esirgemeyen , davasının neferi olmaktan gocunmayan  ve bıkmayan  Sarıdede, ‘’ Siyaset edenin gönül dostu olması gerekir ‘’  tezime  birebir uyan bir siyasetçiye örnektir.  

Nitekim  ikinci  dönem görev  süresinde  yorgunluğun y’sini bilmeyen, Çayırova  için kafa yoran, seçmeni  ve vatandaşı  için de düşünen adam  rolündeki Sarıdede  ile çocukluğundan bugünü kapsayan  çok keyifli sohbetimiz oldu.

Çayırova Belediye  Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi  de konuştuk bolca.

‘’ Bünyamin Bey , başarılı ve yetenekli  belediye başkanımızdır. Gece gündüz  Çayırova’mıza  hizmeti düşünüyor. Mükemmel bir insandır. Sokakta karşılığı müthiş.  ‘’ sözleriyle aralarındaki uyumu uzun  uzun anlattı.

Lise yıllarından  Çayırova Serhat Spor’a,  belediye meclis  üyeliği döneminden ilçe başkanlığına , özel hayatından  aile yaşamına, Kars kazından mantıya kadar  çok renkli sohbetimizin sonunda  gördüm ki ; AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede, sadece belediyenin ilçesine kazandırdığı hizmetlere değil ,  Trabzon’dan Diyarbakır’a, Yozgat’tan Mardin’e, Ardahan’dan Edirne’ye ülkenin dört bir yanındaki ulaşım ağları başta olmak üzere tüm projelere vakıf.

Başkan Erhan Sarıdede  ile  vedalaşıp ayrılacağımız sırada , başarılarının sırrını sordum .  Cevabı çok  yalın ve öz oldu ;  ‘’ Çayırova’da  halk desteğini  arkasında  bulunduran  çok güçlü bir teşkilata  sahibiz.  Ana kademeden  kadın kollarına, gençlik kollarından mahalle başkanlıklarımıza  kadar Çayırova’nın her bir sokağında  AK Parti vardır, hizmet vardır, biz varız. O nedenle de  Çayırovalılar bizimledir.  Belediyemiz  sağlam çalışıyor.  Sağ olsunlar milletvekillerimizle de  çok verimli   ve çok sıcak diyaloğumuz var. Başarımızın temelinde bunlar var.   ‘’

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

15 Temmuz vatana ihanettir19 Temmuz 2026 Saat: 20:54
GTO seçimlerine dair bir analiz..!25 Haziran 2026 Saat: 18:03
Gebze’nin ‘ il ‘ meselesi ‘19 Haziran 2026 Saat: 15:29
Bizim Yazarların Yansıması15 Mayıs 2026 Saat: 03:36
Tüm Yazıları
Yukarı ↑