parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Büyükgöz ve Otogar

21 Ağustos 2020 Saat: 16:02

Bir kenti gösteren, şehirleşmenin sembollerinden birisi  hiç şüphe yok ki , o şehrin otogarıdır.  Şehrin içinde ağzınızla kuş tutsanız , her  yeri rengarenk ışıklandırsanız, hatta  bütün duvarları kendi posterlerinizle donatsanız da nafile.

Zira  şehirlerarası seyahatlerde şehrinize gelip geçenler , o şehre terminalinden not verir.  Bir nev-i şehrin tanıtım ve anlatım fotoğrafıdır, otogarlar.

Bugün Gebze'nin şehirlerarası otobüs terminalinin geldiği son nokta , maalesef ilçemiz için yüz karası bir görüntü oluşturuyor. Pislik, bakımsızlık, virane görüntüsü bir yana , fiziki yetersizliği de sos veriyor.

Miladını doldurmuş bir otogar Gebze'ye ve Gebzelilere yakışmıyor. 

M.Emin Akın döneminde şimdiki halin oradan, Ahmet Penbegüllüdöneminde  Barış Mahallesi'ne  taşınan otogar, Gebze'nin vizyonuyla misyonuyla örtüşmüyor.

Hemen herkesin mutlaka uğramak zorunda kaldığı otogara bugün gittiğimde etrafını gezdikçe içim sızladı. Duvarlar dökülüyor, sıvalar kalkmış, çevresi pislik içinde. Ve bu nahoş görüntüyü  ilçemizden gelip geçen her misafir görüyor.

Abartmadan söylemek gerekirse; İnanıyorum ve biliyorum ki, bugün Anadolu'nun her hangi bir ücra kasabasında bile bizim otogardan çok daha modern terminaller vardır. Yazık.

Gebzeliler bunu hak etmiyor, Gebze bunu hak etmiyor.

Bu noktada Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e büyük sorumluluk düşüyor. Başkan Büyükgöz bu soruna ivedilikle el atmalı ve ismini hizmet tarihine yazdırmalıdır.  Bol keseden atmakla, sosyal medyadan maskeli fotoğraflar paylaşmakla, protokoller  dışında  proğramlar yapmamakla o işler yürümez. Gebze kazanmaz.

Terminal konusu önemli , hem de çok önemli. Gebze'nin dışardan bakıldığında görülebilinecek elbisesidir  otogar. Ve o elbise ütülenmeli, jilet gibi olmalıdır.  Podyuma çıkan manken edasıyla kendini sallamalıdır otogar.

Ve bunu yapacak olan da Zinnur Büyükgöz'dür.  Gebze'ye kalıcı eser bırakmanın yolllarından birisi budur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑