DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker ve Balık-Ekmek

17 Nisan 2016 Saat: 17:49

Bahar artık iyiden iyiye kendini gösterdi. Yazın, dolaysıyla da tatillerin başlangıcı da beraberinde geliyor. Bölgemiz dışında tatil programı yapanları bir tarafa bırakırsak, geri de kalanlar için bölgemizin değişmez üç adresi var.

Eskihisar,  Darıca sahili ve Bayramoğlu… Orta direğin eğlence ve dinlence mekanları da diyebiliriz.

Peki, yaza hazır mı ilçelerimiz?

Bu sorunun cevabını Eskihisar’dan yola çıkarak verebiliriz. Lakin önce ‘O kafaları’’ değiştirmek gerekiyor. O kafa dediğimiz; statükocu, inatçı, despot, çağdaşlıktan  bi haber ve kent düşmanı olanlardır. Bir örnek: Eskihisar sahilinde farklı,  alışık olmadığımız bir esnaf dükkan açtı. Osmanlı kayığında balık-ekmek teknesi.

Sahibi kimdir, nasıl akıl etti, öncesinde ne iş yapardı  bilmem. Beni de fazlaca ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bölüm ,sahilimize değer katıp katmadığı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığıdır. Konuya bu çerçeveden bakmak gerekir.

O halde bakalım…

Bilen bilir; Balık-ekmek denilince akla ilk gelen semt İstanbul Eminönü’dür. Neredeyse  o semt  balık-ekmek tekneleriyle özdeşmiş, hatta Eminönü’ne gidip de tekneden balık yememek yadırganır hale gelmiştir.

Şimdi aynı durum bizim Eskihisar için geçerli. Adamın birisi akıl etmiş, ihtiyaç görmüş ve vatandaşa hizmet getirirken ticareti de düşünmüş. Bundan ala ne olabilir ki? Kaldı ki sahile ayrı bir hava katıp, milletin nostalji yaşamasına da vesile olmuşlar. Bunu kalkıp eleştirmek, öküz altından buzağı aramanın da anlamı yok.

Sırf muhalefet olsun diye oradaki  ‘’Osmanlı kayığını Köşker kıyak yaptı, peşkeş çekti ‘’gibi safsatalarla eleştirmek kent hainliğinden başka bir şey değildir.

Şu gerçeği de görmezden gelmek yine bu kente düşmanca  saldırmak anlamındadır. Eskihisar sahili  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker dönemiyle birlikte can bulmuş,  hizmet görmeye başlamıştır. Riya etmenin anlamı yoktur. Gebze’ye,  Eskihisar’a  kazandırılan hizmetleri görmek için at gözlüğünü çıkarmak yeterlidir. Hatta dürüstlüktür.

Demek istediğimi halen anlamayanların, Eskihisar Kalesi’nde  düzenlenecek sinema matinelerine katılıp , gök yüzüne bakarak vicdan muhasebesi yapmalarını tavsiye ederim.

Darıca’ya gelince…

Artık oturmuş bir sahil geleneği var. Dudayev Parkı ve uzantısı tüm sahil şeridinde yaz dinlencesinin  adresi olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yaz etkinlikleri, Ramazan programları  sahile ayrı bir güzellik katmaya devam edecek.

Dilovası daha farklı…

Tavşancıl’a kazandırılan sahil projeleri yine Dilovası halkını oraya çekecektir.

Adnan Köşker’de, Şükrü Karabacak ve Ali Toltar’da  sorumluluk alanlarındaki sahillerde bu etkinliklerle, ilçelerinde  iz bırakmayı sürdüreceklerini anlamak lazım.

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑