Güncel

Esed Rejimi Tek Taraflı Olarak Doğu Guta'daki Saldırıları Durdurdu

Esed rejimi, tek taraflı olarak Suriye'de başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırıları durdurduğunu bildirdi.

23 Temmuz 2017 Saat: 16:27
Esed Rejimi Tek Taraflı Olarak Doğu Gutadaki Saldırıları Durdurdu
Esed Rejimi Tek Taraflı Olarak Doğu Guta'daki Saldırıları Durdurdu

Beşşar Esed rejimi, tek taraflı olarak süresi belli olmayan ateşke ile, son 1,5 aydır hava saldırılarına yoğunluk verdiği  Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği operasyonları durdurduğunu duyurdu. Eğer herhangi bir ihlal olursa karşılık verileceğini de belirtti.

ASKERİ OPERASYONLAR DURDURULDU

Rejimin Savunma Bakanlığının internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, " Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı,  Şam kırsalında yer alan Doğu Guta'nın bazı bölgelerine yönelik askeri operasyonlarının Cumartesi 12.00'den itibaren durdurduğunu duyuruyor. Herhangi bir ihlale uygun şekilde karşılık verilecek." ifadeleri yer aldı.

SÜRESİ BELLİ DEĞİL

Açıklamada, tek taraflı ateşkesin ne zamana kadar süreceğine ilişkin bilgi verilmedi.

5 YILDIR REJİMİN KUŞATMASI ALTINDA

Rejimin son 1,5 aydır hava saldırılarını yoğunlaştırdığı Doğu Guta, yaklaşık 5 yıldır rejim ve destekçisi yabancı terörist grupların askeri kuşatması altında bulunuyor.

MISIR ARABULUCULUK YAPTI

Rus haber ajansı RIA Novosti,  Rusya Savunma Bakanlığına dayandırdığı açıklamada,  Mısır'ın arabuluculuğuyla  Kahire'de bir araya gelen Rus yetkililer ve "Suriyeli ılımlı gruplar" arasında bir anlaşma imzalandığını duyurmuştu.
Söz konusu "ılımlı gruplar",  Moskova ve  Kahire yönetimleriyle yakınlığıyla bilinen ve kendilerini muhalif olarak tanımlayan az sayıda gruptan oluşuyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑