parkinnn

Güncel

Gazeteciler medya evine kavuştu

Darıca’da gazetecilerin haber yazabilmeleri ve çeşitli eğitim seminerlerinin düzenlenebilmesi için yapılan "Medya Evi" hizmete açıldı.

18 Ocak 2016 Saat: 11:50
Gazeteciler medya evine kavuştu
Gazeteciler medya evine kavuştu

Darıca’da gazetecilerin haber yazabilmeleri ve çeşitli eğitim seminerlerinin düzenlenebilmesi için yapılan "Medya Evi" hizmete açıldı.

Bağlarbaşı Mahallesi Cumhuriyet Meydanındaki Medya Evinin hizmete açılması töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca,Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısının yıl dönümü olarak kutlanılan 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Kocaeli'ye geldiğini anımsatarak, kentte basına büyük önem verildiğini gözlemlediğini ve Kocaeli'yi örnek gösterdiğini belirtti.

Karaca, medya evini gazetecilere kazandıran Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Karabacak da basının rahat ortamlarda çalışması için ellerinden gelen katkıyı sunmaya özen gösterdiklerini belirterek, 600 bin nüfuslu ilçede çok sayıda gazeteci bulunduğunu, böyle bir medya evine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Karabacak, geçen ay gerçekleştirilen meclis toplantısında aldıkları kararla binayı Gazeteciler Cemiyetine 5 yıllığına tahsis ettiklerini dile getirerek, "Buradan düzgün, kaliteli, nitelikli, kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına haber yapılmasına destek vermiş olduk. Buranın aynı zamanda basın mensuplarının eğitim yuvası olacağına da inanıyorum. Cemiyetle işbirliği içinde eğitim programlarını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Başkan Vekili Levent Altun, gazetecilerin haber yazma ve eğitim seminerlerinin gerçekleştirileceği medya evinin açılışında her türlü desteği veren Karabacak'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Karabacak ve Gürol, Darıca Medya Evinin Gazeteciler Cemiyetine devri protokol sözleşmesini imzaladı.

Daha sonra kurdele kesilerek 250 metrekare alanda kurulu, 2 odası bulunan medya evinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılış törenine Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, Türkiye’nin 70 ilinin cemiyet başkanı, Darıca’daki protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

    

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑