parkinnn

Spor

Gebze Birlik'ten , Gebze temalı maskot

Kocaeli Amatör liginin iddialı kulüplerinden Gebze Birlik Spor Kulübü, tüm branşlarda kullanılmak üzere resmi maskotunu geliştirdi.

18 Eylül 2023 Saat: 21:02
Gebze Birlikten , Gebze temalı maskot
Gebze Birlik'ten , Gebze temalı maskot

Tataroğlu Şirketler Grubu ve Şener GYD Yönetim Kurulu Başkanı Şener Yılmaz'a ait olan Gebze Birlik FK, ilk hedefte belirlediği Bal Liği'ne çıkma mücadelesi içinde, profesyönelliğe bir adım daha atarak resmi maskot ile kulübü temsil etme kararı aldı. Başkan Şener Yılmaz'ın onayını alan ve Gebze'nin tüm temalarını öne çıkaran maskot, Gebze ile ilgili bir çok önemli değeri de yansıtıyor.
Osman Hamdi Bey'in tanınmış 'kaplumbağa' taplosundan esinlenerek hazırlanan Gebze Birlik FK maskotu, ilçenin sanayi merkezi olduğunu da yansıtıyor. Gebzelilik bilnincinin öne çıkarıldığı maskotta , sembol renk mor'a yer verildi. Eskihisar ise kaplumbağanın içinde yer aldı.
Diğer yandan; bu yönde açıklama yapan Kulüp Başkanı Şener Yılmaz, çok uzun bir araştırma evresi ve Gebze'nin tüm değerlerini kapsayan geniş bir analiz sonucu maskotun ortaya çıkarıldığını belirtirken ; '' Gebze Birlik FK, Gebze'nin kulübüdür. Bugün amator ligdeyiz, ancak hedeflerimiz çok büyük, çıtamız çok yüksek. Profesyönel ligde top koşturduğumuz zaman da, Gebze'nin tanıtımını yapabilmeli, ilçemizi sembolik çizimlerle ifade edebilelim istedik. Tüm Türkiye'ye hem kulübümüzü , hem de Gebze'mizi anlatalım düşüncesinde olduk. '' dedi.
Şener Yılmaz daha sonra şunları söyledi :'' Tıpkı FB'nin kanaryası, GS'nin aslanı, Beşiktaş'ın kartalı gibi bizim de bir sembolümüz var. Gebze’nin yetiştirdiği en önemli isimlerden olan Ressam Osman Hamdi Bey'den esinlenerek kaplumbağa seçtik. İsmimiz Gebze, rengimiz mor, içinde birlik, logosun da Eskihisar kalesi var. Osman Hamdi Bey'in kaplumbağası ile Gebze'yi ve kulübümüzü anlatmaya çalıştık. Maskotomuz , başta Gebze'mize ve kulübümüze hayırlı olsun. ''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑