Ana Manşet Reklam
Göksel ERKILIÇ
Göksel ERKILIÇ

DUYGUSAL MEDYA

13 Haziran 2022 Saat: 13:46

Olimpiyatlara çok fazla ilgi gösterdiğimiz söylenemez. Spor deyince; futbol başta olmak üzere basketboldan öteye bakmayız bile. Yüzmede taktikler nelerdir diye çevrenize sorsanız, alacağınız cevap aynı olacaktır. Hentbol kaç kişi ile oynanır ya da okçuluğun kuralları nelerdir?

Bir müsabaka olsun ve akabinde dereceye girince bayrağımız dalgalansın, burası bize yeter de artar. Sportif duyguların önüne geçer milli duygular. Genellikle olimpiyatlardan sonra hep aynı şeyler olmuştur. Maalesef ki bundan sonrakilerde de böyle olacaktır.

Halkın olimpiyatlara ilgi duymadığını bilen televizyon kanalları yeni bir rating haberciliği keşfettiler. Olimpiyatta yarışan sporcunun evine girip, sporcu mücadelesini yaparken, O’nu seyreden ailesini ekranlara taşımak.  Gözü yaşlı aile… Üzgün aile… Telaşlı aile… Ve sevinçli aile ekrana gelir.

Sporcunun ne zor şartlarda olimpiyatlara hazırlandığının belgeselidir bu. Anadolu da bir aileyse; sporcunun babasının nasıl tarlada çalıştığını, annesinin yufka açarken nelere dikkat ettiğini, yengesinin nakış işleme metotları gösterilir de gösterilir. Bir iki tane de büyükbaş ve küçükbaş hayvanın ahıra girerken, ahırdan çıkarken, otlarken görüntüsü seyirciye sunulur. Diğer sülale üyelerinin görüşleri alınır görümce, kayınço, hala, dayı olarak… Sporcunun köhne odası; duvarda asılı resimler, kırlent, kilim, yastık, nevresim vb. ulaşır bize. Bizi ilgilendiren bu kısmıdır zaten. Televizyon karşısında bize de bir haller olur. Hisleniriz, tuhaf oluruz. Bir iki damla da gözyaşı da biz katarız drama. Ve bu iyi rating alır.

İlgili sporcuyla sadece “milli ve insani duygular” için meşgul olur medya. Öncesinde ve sonrasında sporcunun neler yaşadığı, Türkiye’de hangi müsabakalara katıldığı pek önemli değildir. Sportif değerler kocamanından bir hiçtir. Medyanın bu tutumunu çok acımasızdır. Sporcuların aileleri evlerine gelen medyacıları kovsalar çok daha iyi olur. Fakat genlerimizde vardır ki, evimize her geleni sevgiyle karşılarız.

Olimpiyatlarda büyük başarılar elde edemiyorsak, olimpiyatların yurdumuzda yapılmasına imkân tanınmıyorsa bunun en önemli nedenlerinden biri de medyadır medya…

           

           

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

HEP BERABER SÖYLÜYORUZ!19 Mart 2024 Saat: 14:54
NE OLUR SUSMA!16 Şubat 2024 Saat: 11:11
AMAN YAZAR DEĞMESİN4 Ocak 2024 Saat: 14:31
DİL EROZYONU29 Eylül 2023 Saat: 14:03
ŞANSA BAK!23 Ağustos 2023 Saat: 17:52
Tüm Yazıları
Yukarı ↑