parkinnn
Göksel ERKILIÇ
Göksel ERKILIÇ

NE OLUR SUSMA!

16 Şubat 2024 Saat: 11:11

Ortam pür neşe dolu iken birden sessizlik olur. Sen neşeli olan ambiyansın aniden sessiz konuma erişmesinden haliyle ürperirsin. Yanındaki kadın az önce kahkaha atıyordu, şimdi ise sus pus oldu. Hayır, ne olabilirdi ki? Zerre fikrin yoktur.

            Neşenin el frenini çeken eşin senin canının sıkılmasına neden olur. Sorarsın, “N’oldu canım?” diye. Sorunun cevabı somurtkan olan eşinden hemen çıkmaz. Şimdi de ağzından laf almak için uğraşı verirsiniz. “Ya n’oldu ya! Adamı çatlatma! Ne yaptım ben! Ne güzel hoş sohbet ediyorduk?” dersiniz. Bazen dakikalar alır, bu sessizlik. Ağzının kıpırdadığını görünce sevinirsiniz. Ağzından çıkacak olan bir söz sizin ona ne için özür dilemeniz gerekeceğini bilmenize neden olacaktır. Özür dilemeyi, hatta affetsin diye diz çökmeyi, hediye almayı, çiçek almaya göze aldırtır sana. Ve işte o an… Ağzından bir tümce çıkar, “Yok bir şey Necip!”. Nasıl yani? Bir şeyin olduğunu ben mi çıkardım da sen bana yok olduğunu söylüyorsun? Ben biliyorum, yok bir şey fakat ne bu suskunluk, durgunluk, can sıkkınlığı…

            “Yok, bir şey!”. Üzerine gitmeseniz az sonra olacakları en ağır şekilde ödemenize neden olur. Hıncını zirveye çıkarmamak için o an cezanızı, fırçanızı yemenizi tavsiye ederim. Siz o gün o fırçanızı yemez iseniz, sanmayın ki mevzu kapanacak! “Hani geçen gün bir şey olmuştu ya!” sözü geçmişin intikamını almanın zamanı geldi, anlamına gelir. İkinci söz ile geçmişteki mekânı ve saati hatırlatır. Geçmiş günün tribini sana bayat bayat yedirir. Sen o tribi bana bana yersen acayip keyif alır. Bir de geçmişte olanları unutmama özelliği olduğundan istediği her zaman sana hatırlatır. Sende durduk yere gerilirsiniz. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi neşeli konumda takılmaya devam eder. Sizin enerjinizi kemirir ve bitirir. Alık bir moda ona bakmanıza neden olur.

            Erkekler aradan bir atmosferin tadına bakar. Trip falan atmaz, gelişi güzel boş boş susar. Kafasını dinler, çenesini dinlendirir. Nedense bu suskunluk kadınlarda şüphe uyandırır. Acayip şekilde şüphelenir. Acep neden suskun? “Yok, canım bir şey yok valla” deseniz de onu tatmin edemezsiniz. “Benden sıkıldın mı?”, “Eskiden ne güzel susmadan konuşuyordun”, “Başkası var di mi? kesin sen onun yanında susmuyorsundur!”, “Susma, konuş haayyyy!”, “Susmak sana hiç yakışmıyor”, “Hep ben mi konuşacağım canım!” gibi sözlerle dürtülür, susan erkek. Onun susmasının sonu sana da haykırışlar sonuçlanırken, senin susmanın sonu da yine haykırışla sonuçlanıyor. Haykıran tabi ki her zaman karşı taraf oluyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

HEP BERABER SÖYLÜYORUZ!19 Mart 2024 Saat: 14:54
AMAN YAZAR DEĞMESİN4 Ocak 2024 Saat: 14:31
DİL EROZYONU29 Eylül 2023 Saat: 14:03
ŞANSA BAK!23 Ağustos 2023 Saat: 17:52
TARİHİN MAGAZİNEL TARAFLARI17 Mart 2023 Saat: 14:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑