parkinnn
Göksel ERKILIÇ
Göksel ERKILIÇ

YEŞİLÇAM

20 Aralık 2019 Saat: 17:03

Cüneyt Arkın...

Cüneyt Arkın'ı 11 yerinden vuruyorlar ama ölmüyor, inat ediyor... Kardeşim kapa gözünü öl, rahat et... Yok, o gidip intikam alacak ya... İnleye inleye, sürüne sürüne gecekondu da oturan eski sevgilisine gidiyor... Sanki Taksim İlkyardım Hastanesi orası... Yaralısın, doktora gitsene, ne işin var eski sevgilinin derme çatma evinde? Ama yok, bir bildiği var... Kadın 11 kurşunu da çıkartıp, kurşun yaralarına merhem sürüp bandajlarla kapatıyor... Adam turp gibi oluyor sabaha kadar... Kadın, vücudu süzgece dönmüş olan yağızı iyileştiriveriyor bir anda... Tıbbi malzemeleri nerden bulduysa tam bir muamma! Ev, ev değil mübarek GATA... Kadında, cerrah...

Küçük Emrah...

Emrah, altı çocuktan biridir... Gelin görün ki, altı çocuk birbirlerine hiç benzememektedir... Emrah çalışır, üniversiteyi kazanır; üniversitede tiyatro kulübüne katılan Emrah'ın ilk oynayacağı oyun, Shakespeare'in yazdığı oyunlardan biridir... O arabesk tipiyle Shakespeare oyununun provalarında boy gösteren Emrah, oyun tarihi gelince tek göz odalarında fakirlik çeken annesiyle şu diyaloga girer: "Anam, yarın oyunum var. Babamı ve kardeşlerimi alıp sen de gel." Anası, "Boş ver oğlum, biz onlarla aşık atmayız." Kadının verdiği cevaba bak... Oğlu, onu sadece oyunu izlemeye çağırıyor... Sanki "Yarın gel de, okulun zengin öğrencilerinin velileri ile konken oyna" diyor... Emrah hemen üzülüyor ve şarkı söylüyor... Ne üzüyon küçücük Emrah'ı kadın! Hamlet seslendiriyor: "Boynu Bükükler"

Biz mesela şarkı söylemeden yaşayamayız... Hayatımızın her safhasında pöykürürüz... Filmlerimizde de bu böyle değil mi? Emrah'ın bir filminde annesine tecavüz ediyorlar; bunu öğrenen genç bir yandan ağlıyor bir yandan şarkı söylüyor... Hakkı Bulut'u bir adam bıçaklıyor, Hakkı bıçağı yediği gibi şarkı söylemeye başlıyor... Adam habire bıçaklıyor, adamımız daha da içli söylüyor... Şarkıyı bitirmeden ölmeyecek göz olduğunu anlıyoruz... Ferdi Tayfur sevgilisine kavuşmak için çabalıyor ve tam kavuşacak iken birisi gelip onu vuruyor... Ferdi düşüyor sevdiceğinin kucağına... Mezarını gösteriyorlar Ferdi hala şarkısını söylüyor... Mezarda rahat dursana, ne şarkı söylüyorsun?

Sanırım insanlık çok ilerledi; artık görünmüyor (!)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

HEP BERABER SÖYLÜYORUZ!19 Mart 2024 Saat: 14:54
NE OLUR SUSMA!16 Şubat 2024 Saat: 11:11
AMAN YAZAR DEĞMESİN4 Ocak 2024 Saat: 14:31
DİL EROZYONU29 Eylül 2023 Saat: 14:03
ŞANSA BAK!23 Ağustos 2023 Saat: 17:52
Tüm Yazıları
Yukarı ↑