parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Başta Sağlık!

13 Aralık 2022 Saat: 14:08

Mevsim geçişleri midir bilmem havada salgın var. Bu sefer ki durum dikkat ciddi bir salgın var! bu kez grip çok güçlü  uyarısı yapıyor.  Nefes aldığımız, adım attığımız her yer sağlığımızı tehdit ediyor. Buna bir de  dalgalı/gel gitli  Aralık ayını eklerseniz, özellikle enfeksiyona bağlı hastalıklar yayılıyor. Özel hastanelerin bile tıklım tıklım olduğu bu ayda bende dahil çevremdeki herkesi bi salladı.

Sözde ''her şeyin başı sağlık'' deriz. Ama pekte ilgilenmeyiz..

Sağlık özde olunca, başa gelince sağlığın önemini anlarız ki, geç kalmış oluruz.

Evde kendi  halimde sağlığımı beklerken baktım ki olmayacak, kendimi sağlığın merkezi , Merkez Prima'ya zor attım.

Sağ olsun Yıldız Höbek başta olmak üzere doktorundan asistanına seferber oldular. KBB muayenesinden sonra teşhis konuldu. Boğaz yollarım enfeksiyon kapmış. Nasıl kapmasın! Çarşı pazar, cadde sokak ağzını -burnunu kapatmadan hapşıran, maskeyi ağızında  değil de çenesinde taşıyan sorumsuz insanlarla dolu. Kendi  sağlıklarını hiçe sayan bu duyarsız kitle, başkalarının da sağlığını tehlikeye atıyor. Görgü ve toplumsal kural yok.

Özel  ve kamu hastaneleri  hastalarla dolu, klinikler keza aynı. Ben de bir kaç gündür bu rüzgardan payımı almış oldum. Korkunç boğaz ve kulak ağrısı uzun süreli  yorganla dost olmama neden oldu. Boğaz ağrısından uyuyamıyordum. Enfeksiyon artık  sesimi de yutmuştu.  Ne kadar dikkat edersek edelim gelip çatıyor işte. Mevsimin sebze meyvelerini bolca tüketsekte yine de bir şekilde yakalıyor. İşte o zaman anlıyoruz ki, Her şeyin başı mutlak sağlık.

Eczaneye eşdeğer çoktukta ilaç çantasıyla  evimde günü geçiriyorum bir kaç gündür.

Eczane demişken , o da bir dert, başlı başına sorun.. Başta antibiyotik olmak üzere maalesef pek  çok ilaç eczanelerde bulunmuyor. Eczacılar topu depolara, depolar imalatçılara, imalatçılarda ithalçılara atıyor. Sonunda uğradığım beşinci eczanede ilacı bulduğum için kendimi şanslı hissettim.

Ve ilaç sıkıntısı ülkemizde giderek büyüyor. Hükümetin bir an önce bu soruna el atması gerekiyor. Hastalar elinde reçete ordan oraya ilacı nerede bulurum derdine düşmüş. Özellikle çocukları acıdan ağlarken ve çaresiz görünce üzülmeden edemedim.

Ne yapın edin  kendinize özen gösterin, gerekirse tekrar maskeli yaşama dönün. Başa gelince anlıyorsunuz ki ; şan, şöhret, kariyer, mevki , makam, para  boş. Önce sağlık.

Sağlık olmayınca hiç bir değerin anlamı kalmıyor. Boğaz ağrısı deyip geçiyoruz en basitinden bir hafta boyunca bütün hayatımı etkiledi. Beklemeyin! Müdahaleyi hemen yapın, sağlığınızı ertelemeyin.

Sağlıklı günleriniz olsun. Aman kendinize iyi bakın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑