parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Bir takım gözlemler

30 Nisan 2021 Saat: 15:16

Güne erken başladım. Bunun iki sebebi vardı. Öncelikle Gölge Dergi'mizin ilçelerimizdeki dağıtımını organize etmek ve gün boyu gözlem yapmak. Bugün başlayan 17 günlük ''tam kapanma'' kararı hayatımıza nasıl bir etki yaptı, caddeler-sokaklar ne durumda bir bakalım istedim.

Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası dörtleminde devam eden koşturmalarımız  içinde beni en çok hayrete düşüren  E-5'deki yoğunluk, araç akışı oldu. Sıradan, normal bir günden farkı yoktu E-5'in. Tırlar, kamyonlar, binek araçlar, motorsikletler  her zamanki seyrindeydiler. Sanki tam kapanma diye bir yasak gelmemişti ülkemin güzel insanına.

Çayırova'dan başlayan gözlem turumuz Darıca'ya geçtiğimizde biraz daha yoğun uygulama noktalarıyla karşılaşmamıza neden oldu. Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Sarıçam tanıdık polis memurlarıyla selamlaşırken , ben de görüntü almakla meşguldüm. Darıca 'da polis , denetim konusunda epeyce dikkat çekici yoğunluktaydı.

Darıca'dan Dilovası'na yönlediğimizde  toplamda yedi değişik polis noktasından geçtik.  Gazeteci olarak yasaklardan muaf olduğumuz için hiç bir noktada durdurulmadık, ancak sadece bir noktada basın plakamıza rağmen polis, basın kartımızı sordu. Elbette çıkarıp takdim ettik. Bu konuda memurları tebrik ettiğimizi, ciddi bir yaraya parmak bastıklarını söylemeliyim. Ki kendilerine de söyledik, hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettik.

 Aracının önüne 'Basın'' levhası asan, gazetecilikle hiç bir ilgisi olmayan uyanıklar, yasakları delmek için bu yolu bulmuşlar ve ben de bu duruma içten içe üzülüyordum. Şimdi polis, aracında 'Basın'' levhası gördüğü her aracı durdurup basın kartını da görmek istiyor, doğrusunu yapıyor. At iziyle it izi ancak böyle ayrılır.

Dilovası'na girdiğimizde yasak var mı yok mu pek  anlayamadım. Gerçi  belediye binasının önünde o meşhur yığılmalar da yoktu ama yine de  insan kalabalığı vardı caddelerde. İki polis noktası  vardı. Birinde   izin belgesi olmayan bir araca ceza-i işlem yapılıyordu.  Diğeri belediyenin önündeydi.

Sabah 10'da başlayıp öğleden sonra  saat 15.00'e kadar süren ilçe turlarımızda gördüğüm şu; Tam kapanma kararı araç seyahatleri dışında karşılık bulmuş gibi..

Umarım 17 gün sonra daha sağlıklı ve risksiz günler bizleri bekler. Yeter ki biz vatandaşlar kurallara-yasaklara  uyalım, uymaya devam edelim.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑