parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Çayırova Kitap Günleri

8 Kasım 2022 Saat: 12:28

Şayet belediyelerin görevi sadece alt yapı/üst yapı diye biliyorsanız yanılıyorsunuz. O klasik belediyecilik anlayışı mazi oldu. Elbette belediyeler şehrin modern mimarisi için kafa yoracak, proje geliştirecek, hummalı şekilde çalışacak,  doğrusu da bu.

Ancak; belediyelerin fen işleri kadar asli olan bir görevleri de '' sosyal ve kültürel'' etkinliktir. Spordur, sanattır, sosyal aktivelerdir. Tüm bunların üzerine , belediye başkanının misyon ve vizyonunu da eklerseniz , işte o belediye başarılı demektir. İlimizde buna örnek belediyeler var, hem belediyeciliği , hem de sosyal yaşamı birleştiren ve oldukça başarılı hizmetler sergileyenler mevcut.

Bizim batı yakasından örnek verecek olursak; Çayırova Belediyesi en başta gelendir.  Bünyamin Çiftçi ve ekibini bu anlamda oldukça başarılı buluyorum. Kitap fuarı yok mu, bence şehrin dokusuna iz bırakıyor. Çünkü okumak erdemliliktir, kültürdür, aydınlıktır, geleceğe yönelik haritadır. Okumak iyidir.

Çayırova 'da geleneksel hale gelen kitap günleri sadece öğrencileri ilgilendiren bir hizmet olarak görülmemeli. Okumak isteyen ve okumayı seven her yaşta  her kesimin buluştuğu adres bence kütüphanelerdir, kitaplardır.

Siyaset üstü, toplumu kaynaştıran tek adres yine kitaplardır.

Çayırova 3. Kitap Günleri bu bakımdan önemlidir. Fuarın açık olduğu süre içerisin de gezme, inceleme, alışveriş yapma imkanım oldu. Yüzlerce yayınevini binlerce kitapla bir araya getiren Çayırova 3. Kitap Günleri'nin ikinci gününde , Yönetmenimiz Ercan Sarıçam'da kitabı Malta Gezgini ile stantta yerini almıştı. İlgi gördü, beğeni topladı, imzaladı. Daha da önemlisi Sarıçam , o günkü kitap gelirini daha önce ilan ettiği gibi Darıca Bir Umut Engelliler Derneği'ne bağışladı. Bu da bizler için, Ercan Sarıçam adına bir kıvanç oldu.

Kitap fuarlarının bir de bu güzelliği var. Yazarla okuyucuyu bir araya getirip, yazarın okuruyla tanışıp kaynaşmasına  fırsat  verirken, sosyal  projelerin hayata  geçmesine de vesile oluyor.

İnanıyorum ki , kitap okuma kültürü bir şehirde ne kadar yoğunluk kazanırsa, orası çağdaş ve modern kentleşmede bir adım önde durur. Ve o şehirde kendini kitaba adamış nesil topluma daha faydalı , işinde çok daha başarılı olabileceği gibi, şehrin suç oranı da azalır, belki de hiç suç odağı olmaz.

Çayırova'da kitaplı günleri geleneksel hale getiren belediye yönetimini kutlamak istiyorum. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin şu sözleri ise söylemek istediklerimi teyit eder şekildedir. Başkan;  “Çayırova’mız okumayı seviyor. Çayırova’mız Rabbimizin bize ilk emri olan “Oku’’ ya riayet ediyor.’’

NOT: Merak edenlere not düşeyim, Çayırova kitap fuarını 85 bin insan ziyaret etti. Bu rakam bile kitaba susamışlığımızı  gösteriyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑