parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Kadınsa öldür, öyle mi.?

7 Aralık 2019 Saat: 16:03

Neredeyse her gün bir kadın cinayeti.  Geçtiğimiz 11 ayda en az 430 kadın öldürüldü. Yarısının ölüm nedeni belirsiz,  durduk yere öldürüldüler tıpkı Ceren Özdemir gibi.

Ekranlarda kocası tarafından dövülen yüzü gözü yara bere içinde yardım isteyip ağlayan kadınlarla dolu. Bu kadınların suçu ne ? Boşanmak istemeleri mi? Barışma isteğini reddetmesi mi? Arkadaş olmak istememesi mi? Yoksa tek suçu seni sevmiş olması mıydı?

Kadınlar öldürülüyor, çünkü ''eve geç gelmiş, yüksek sesle konuşmuş, yüksek sesle gülmüş, etek giymiş, şort giymiş, masaya yoğurt koymayı unutmuş'' diye öldürülüyor. Bunlar için bir insanın yaşamı elinden alınır mı? Ne olursa olsun sonucu ölüm olmamalı o ayrı.

Erkekler nedense terk edilmeyi, ayrılmak istenmesini, onu artık sevmediğinizi veya onun arkadaş olma isteğini kabul etmemeyi hazmedemiyor. Kendisi eşini ,sevgilisini aldatsa dahi onu bırakmak istemiyor. Çünkü kadını malı benimsemiş.

Resmi makamlar ölümle tehdit edilen, şiddet gören kadınların kocalarına uzaklaştırma kararı veriyor peki bu ne kadar yeterli? Çocuğunuz için uzlaşın affedin deniliyor. Yarın tehdit etmeyip direkt öldürmeyeceği ne malum? Boşanmayı değil, cinayeti engellemeye çalışın.!

Emine Bulut ‘’ ölmek istemiyorum’’ diyerek can verdi. Sosyal medya ayağa kalktı da ne oldu? Sosyal medya da paylaşım yapmakla bitmiyor. Çoğu insanda şiddete kulağını tıkıyor duymazdan geliyor kendi aralarında ki sorunmuş,  ''Allah bilir ne yaptı da öldürdü '' diyen cahiller var,  hatta’’ katiller’’ demek daha doğru. Onlarda bir tür katil sonuçta.

Kadınları korumak için ne yapıldı? Hiçbir şey. Sonrasında Güledalar, Cerenler..

Ve böyle giderse evde, sokakta, parkta,  şiddete maruz kalıp öldürülen çok kadın göreceğiz. Kadınları korumak için yeni yasalar çıkmalı, kadınlara- çocuklara dokunan eller affedilmemeli, yaşamalarına izin verilmemeli. 5-10 sene yatıp çıkmaları bir çözüm değil. Katillerin 10 sene yatması kadın cinayetini bitirmez arttırır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑