parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Malta Gezgini

11 Eylül 2022 Saat: 19:51

Gölge Medya kurucusu, genel yayın yönetmenimiz Ercan Sarıçam'ın ''Malta Gezgini'' isimli kitabı, nihayet okuyucuyla buluştu.
'Nihayet ' diyorum , çünkü pandemi nedeniyle uzun süre askıda kaldı ve uzun bir hazırlık aşamasından sonra , raflardaki yerini aldı.
Sizlere Malta Gezgini'ni şiddetle okumanızı tavsiye edeceğim. Bunun bir kaç sebebi var. Kitabı henüz ham halindeyken ilk okuyan, bilgisayar dizgisini yapan, bütün aşamalarına tanıklık eden biri olarak, Malta Gezgini'nin çok ama çok ilgi göreceğini, pek çok kez baskı yapacağına inandığımı söylemek istiyorum.
Gazetecilikte adeta bir okul olan Gölge Medya'da, dört yılı geride bırakan birisi olarak, Malta Gezgini'nden gurur duyduğumu da ifade edeyim.
Hocamız Sarıçam Malta Gezgini ile yılların verdiği mesleki birikimini, edebi ve kelime dağarcığını adeta görsel şova dökmüş diyebilirim. Sanki gazetecilikte 42 yıllık deneyimini , yazım yeteneğini, kalem gücünü , edebi  kabiliyetlerini Malta Gezgini'de dışa vurmuş.

Şimdi Sarıçam'a neden ''Duayen'' dediklerini daha iyi anlıyorum. Ve o'nun heyecanına ilk tanık olmanın ayrıcalığını yaşıyorum.
Şener GYD'nin katkılarıyla , Karina Yayınevi tarafından basılan ve üç gündür piyasada olan Malta Gezgini, üç yıl önce kağıt üzerinde elime geldiğinde bilgisayar dizgisine başlamadan önce satır satır okudum. Daha sonra dizgi çalışmasına başladım ve günlerce sürdü.
Tabi basılı kitap halinde okumanın tadı ise bir başka oluyormuş. Onuda şimdi yaşıyorum. Anı-roman türü bir eser olan Malta Gezgini, daha ilk satırlarında insanı içine hapsediyor. Satır aralarında kaybolmamak elde değil. Vurguları, tümleçleri, kurgu ve konu geçişleri o denli bağlantılı olmuş ki, okurken elimizden bırakmak gelmiyor. 'Diğer sayfada ne var, şimdi ne olacak, nasıl bir sonuç çıkacak, neler göreceğiz' diye düşünürken konuların içinde buluyoruz kendimizi.
Acı, hüzün, merak, espri, yalnızlık, çaresizlik, korku, endişe, gurur, başarı, cesaret, yenilgi, kumpas , ne ararsanız var.
Cezaevi yaşamını ve o dünyada geçenleri öylesine bağlayıcı bir uslüpla anlatmışki Ercan Sarıçam; Malta Gezgini'ni bir çırpıda, soluksuz, nefessiz ve merakla okudum kitap elimize geçtiğinde.
Kitapta olup biteni anlatırsam ortaya özet çıkar, onun yapmak istemiyorum.

Ders niteliğindeki Malta Gezgini'ni okumanızı bu yüzden ısrarla istiyorum.
Edebiyat tarihinde yerini alacağına inandığım Malta Gezgini'nin yazarıyla çalışmak, gazetecilik mesleğimde her geçen gün yeni bilgileri öğrenmek sanırım benim için de bir şans.
Malta Gezgini'ne bol okurlar diliyor, sizi tebrik ediyorum Ercan Sarıçam. 

Yolunuz açık olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑