parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Sessiz Olun..!

13 Nisan 2020 Saat: 18:19

10 Nisan 2020 Cuma akşamı saat 22.00'de duyrulan, 24.00'de yürürlüğe giren 'anlık' sokağa çıkma yasağıyla başlayan süreç ve devamında meydana gelen gelişmeleri izledikçe, muhtemelendir ki, sizde benim gibi ''ne oluyor '' sorusunu sormuşsunuzdur. 

Evet, evet.., ne oluyor bize?
Nasıl bir toplum olup çıkıverdik öyle.!
Sokağa çıkma yasağı elbette isabetli, zaruri bir karardı. Başından beri bu yönde düşünüyordum. Güneşi gören bizler, baharın gelmesiyle ne kadar evimizde durabilirdik ki? Kim tutardı bizi?
Korona bile evde tutamadığına göre birilerinin tutması gerekiyordu. İşte o birileri devletti. Devlet, devletliğini gösterdi, vatandaşının sağlığını koruma adına 'yasak ilan ' etti , ancak bizler ne yaptık, 48 günde topladığımız enerjiyi , sağlığı 48 saat uğruna heba ettik.
Değer miydi, değdi mi?
Kıtlık varcasına sokağa dökülmeler, yakın temas sürtünmeler, hapşurmalar, öksürmeler, maskesiz eller değdi birbirine dakikalar boyu.
Değdi mi peki?
Gecesini gündüzüne katan , belki de çoğu günlerdir evine bile gidemeyen sağlık çalışanlarımızın emeklerini heba etmedik mi?
Biz nasıl bir toplum olduk böyle...? Nasıl da sorumsuz, duyarsız olup çıkıverdik .
Marketleri bir çırpıda boşaltan, fırınların raflarında ekmek bırakmayan, kola için kendini sokağa atan bir millet olup çıktık iki saatte. Yazık ki ne yazık.
O gece olup biteni ekranlardan  sinir harbimle izlerken en çokta petrol istasyonlarında kuyruk oluşturan sürücüleri anlayamadım. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, iki gün evinde oturacaksın  arabanının gazı, benzini olmasa ne olacak. Yoksa yasakta çıkıp yarış mı yapacaksın?
Peki ya yasak sonrasına ne demeli...!
Dün gece yasağın kalktığı anda evimin terasından baktığımda,  Araçlar konvoy yapmış, uzaktan uzağa silah sesleri. Kornalar, sellektörler birbirine karışmıştı. Sanki cihan savaşının galibiydik. İki gün evde kalmaya tahammülümüz kalmamış toplum olarak.
Biz ne olduk böyle?
Nasıl bu duruma geldik.
Kişisel sorumluğumuzu niçin rafa kaldırdık. Geleceğimizi, gençlerimizi, ülkemizin bekasını bir virüse mi teslim edeceğiz. Hayır, buna kimsenin hakkı yok. Olmamalı da. Biz büyük bir devletiz, güçlü bir milletiz.  Bizler biresel sorumluluğumuzu yerine getirip izolasyonumuzu devam ettirirsek, yeneriz , atarız korona'yı da, korona kafalıları da.
Sessiz olun ve evde kalın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑