parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Virüs fırsatçıları virüsler

10 Nisan 2021 Saat: 20:20

Ülke olarak gerçekten zor günler yaşıyoruz ve milletimiz ciddi bir süreçten geçiyor. Corana illeti malum, hepimizi üzüyor. Sadece üzmüyor tabi, endişelendiriyor, korkutuyor ve maalesef can alıyor.
Günümüzde Corona kadar tehlikeli ve virüsten beter iş kollarının olduğunu görmek ise insanı kahrediyor. Pandemi fırsatçıları ne kadar da çoğaldı . Birlik, dirlik, bütünlük içinde olmamız gereken şu sıralar; dayanışmadan ve yardımlaşmadan bihaber olduk. Fırsatçılar çoğaldı, fırsatçılık arttı.. 
Özellikle fırsatçı takımı bilinen gıda sektörü. Marketlerin halini görüyoruz, hergün değişen etiketler, günü birlik artan zamlar hiç bir akla sığmıyor. Gün içinde iki üç kez etiketlerin değiştiğini görüyoruz. Ölümle yaşam arasında mücadele eden vatandaşa reva mıdır bu fırsatçılık ?
Hadi marketleri geçtim, artık herkesin bildiği bir diyar oldu onlar. Peki, taksiciler?
Ticari taksilerle ilgili hergün onlarca şikayet geliyor gazetemize. Tanıdık eş-dostun bana anlattıkları, dert yanmaları da cabası. Son günlerde ticari taksiler sanki söz birliği etmişcesine yolcu seçmeye, güzergah belirlemeye başladılar. Gebze'de bu yönde çok ciddi şikayet var. Hava yağmurluymuş, karlıymış, sıcakmış fark etmiyor taksiciler için. Müşteriye direk soruyorlar, '' Nereye gideceksiniz.''
Bana gelen bilgilere göre ; Şayet kısa mesafeyse ''Gidemem, alamam, çalışmıyorum'' gibi saçma saban ifadelerle vatandaşı geri çeviriyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Örneğin ; Merkez Hastanesi önünde Köroğlu Taksi var. Sürekli hasta vatandaşların ihtiyaç hissettikleri durak. Bana en çok bu duraktan şikayet geliyor. Hastaneden çıkan hasta, bir an önce evine gitmek istiyor, kendini hastanenin önünde duran taksiye atıyor. Diyelim ki Arapçeşme Mahallesi'ne gidecek. Taksici mesafeyi kısa buluyor ve vatandaşı almıyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Gebze'de bu konuda çok ciddi bir sorun var.. Yara var, dert var, istismar var, keyfiyet var, adaletsizlik var, haksızlık var, fırsatçılık var. Kocaeli Şöforler Ve Otomobilciler Derneği Başkanı Kemal Kaya ile Kocaeli İl ve İlçeleri Taksiciler Derneği Başkanı İsmail Tozlu bu konuda ne diyecek , nasıl bir yaptırım alacaklar merak ediyorum.
Ya Büyükşehir'in UKOME'si ne durumda?
Pandemi'yi fırsatçılığa çeviren her iş kolunu vicdana ve insanlığa saygıya davet ediyorum. Ve de eshefle kınıyorum. Yazık değil mi, ayıp değil mi, günah değil mi halkımıza!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑