parkinnn

Ekonomi

‘İhracat Haziran ayında geriledi’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2015 Haziran ayı İhracaat verileri GTO'da gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıkladı.

2 Temmuz 2015 Saat: 16:32
‘İhracat Haziran ayında geriledi’
‘İhracat Haziran ayında geriledi’

TİM verilerine göre Haziran ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 gerileyerek 11 milyar 703 milyon dolar oldu. 


PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2015 Haziran ayı İhracaat verileri düzenlenen basın toplantısı ile Gebze Ticaret Odası’nda açıklandı. Toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, GTO Başkanı Nail Çiler,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, OSB Başkanları, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. 


GEBZE CAZİBE MERKEZİ
Programda ilk olarak Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı. Sanayinin devleştiği bir yerde bu rakamların açıklanmasını kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Çiler, “TİM başkanına teşekkür ediyorum. Kocaeli otobandan göründüğü gibi değil. Bölgemiz ülke ekonomisine katkı yapan önemli bölgelerin başında geliyor. Sanayi üretimine yaptığı yüzde 15 gibi bir oranla İstanbul’dan sonra ikinci geliyor Bölgemiz bir cazibe merkezidir. Gebze'de iki vergi dairesi var. Üçüncü vergi dairesi yakında açılacak. Ülke ekonomimiz istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. 2014 yılında ihracatımız rekor kırmıştır. Kocaeli'nde 134 firma 5 milyondan fazla ihracat yaptı” dedi. 

KOCAELİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR
Kocaeli’nin üzerine düşeni yaptığı bir üretim merkezi olduğunu belirten  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Son iki ihracat rakamlarının Kocaeli'nde açıklanmasının mutluluğunu yaşıyorum. İhracat ülkemizin büyümesi ve güçlü yarınlara taşınmasının temel sektörüdür. Ülkemizin kalkınmasında stratejik bir önem teşkil ediyor. Yeni kurulan GTÜ, sadece bilim değil üreten bir üniversite olacak. Bilişim Vadisi'de buna katkı sağlayacak. 70 bin bilişim uzmanı ile sanayi ile işbirliği yapacağız” şeklinde konuştu.
İHRACATTAKİ DÜŞÜŞ HIZI AZALDI
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi söz alarak 2015 Haziran ayı İhracat verilerini açıkladı. Büyükekşi şunları söyledi; “  Haziran ayı ihracat rakamları açıklamak için buradayız. Geçen ayda Kocaeli'ndeydik. Türkiye'nin sanayinin kalbi olan Gebze'deyiz. Evsahipliği için teşekkür ediyorum. Marmara’nın yükselen yıldızı Gebze'de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Haziran ayında ihracat 11 milyar 703 milyon dolar oldu.  Haziran ayında ihracatta yaşanan kıpırdanma ümit verici oldu. Haziranda dolar bazında ihracat yüzde 6,4 gerilerken, ihracatın kilogram değeri yüzde 5,4 artış gösterdi. Yine Haziran ayında AB’ye ihracat dolar bazında yüzde 5,5 gerilerken, kilogram bazında yüzde 8,4 artış yakalandı. Euro bazında AB’ye ihracat ise Haziran ayında yüzde 14,7 artış gösterdi. Haziran ayında baz etkisi nedeniyle ihracattaki düşüş hızı azaldı.” dedi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑