parkinnn

Güncel

MHP'li başkandan 4 milyonluk SÖZLÜ soygun!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yöneltilen yolsuzluk suçlamalarının belgelerine ulaşıldı.

22 Ocak 2016 Saat: 12:26
MHP'li başkandan 4 milyonluk SÖZLÜ soygun!
MHP'li başkandan 4 milyonluk SÖZLÜ soygun!

Adı HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’la akrabalığı nedeniyle gündemden düşmeyen Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla başlatılan soruşturma dosyasındaki bilirkişi raporuyla gündemde.

Bölgedeki yerel medyanın ağır yolsuzluk ithamlarına muhatap olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yöneltilen yolsuzluk suçlamalarının belgelerine AVAZTÜRK ulaştı.

BİTMEYEN İŞ BİTİRİLMİŞ GÖSTERİLEREK ÖDEME YAPILDI!

Sözlü’nün Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı sırada 5 milyon lirayı aşkın bir ihalede usulsüz ödemeye imza attığı tespitlerinin yer aldığı Bilirkişi Raporunda, yüzde 80’lik kısmı bitmeyen bir işin tamamının bitirilmiş gösterilerek ödeme yapıldığı belirtiliyor.
Bilirkişi Raporunda, “Yapım işinin sözleşme bedeli 5. 602.889,26 TL olup; yüklenici firmaya 26/12/2014 tarihinde en son hazırlanan 5. Hakkediş ile toplam 5.909.482,48 TL ödenmiştir. Yapım işinin fiili durumu ile ilgili olarak; 21/4/2014 tarihinde Fen İşleri Müdürlüğünce yerinde yapılan inceleme raporları neticesinde KDV hariç 1.867.059,76 TL’lik imalatın yapıldığı, 4.042.373,72 TL’lik imalatın yapılmadığı halde hakedişin ödendiği raporlarında belirtilmiştir” ifadeleri dikkat çekiyor.

OPERASYONU ENGELLİYORLAR!

Adana Cumhuriyet Savcılığının 15 Haziran 2015 tarih ve 2015/35165 sayılı talimat yazısına binaen yapılan Bilirkişi incelemesinin de tamamlandığı Soruşturma dosyasının, Adana adliyesinde operasyon beklediği ancak bazı siyasiler bürokratlar ve iş adamlarının nüfuzlarını kullanarak operasyonu engellediği iddia edildi. Adana Adliyesi’nde görevli bazı hakim ve savcıların da Sözlü ile yakın “ilişkileri” nedeniyle operasyonu engelledikleri iddia edildi.

PARALEL KUŞKUSU!

AVAZTÜRK’ün Adana adliyesindeki kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Parel yapıyla ilişkisi olduğundan şüphelenilen Genel Sekreteri Şaban Acar'ın da dahil olduğu soruşturma dosyası, Paralelle mücadelede görevli savcıdan alınarak, daha önce Ceyhan'da Hüseyin Sözlü'yle “beraber çalışan” başka bir savcıya verilmiş. Gösterilen büyük tepkiler sonrasında dosya için bu kez başka bir savcı görevlendirilmiş.

Görevlendirmeleri yapan Adana Başsavcısının, yargının Paralelcilerin kontrolünde olduğu süreçte hep önemli yerlerde görevlendirilmiş olması kafalardaki kuşkuları arttırırken, 7 Haziran seçimlerinden sonra “Milliyetçi” bir profile bürünen Başsavcının 1 Kasım seçimlerinden sonra yakın çevresine “Hakyolcuyum” şeklinde konuştuğu ileri sürülüyor.

Bu arada, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturma dosyası, Bilirkişi raporlarında tespit edilen usulsüzlüklere rağmen “sümen altı” edilen Hüseyin Sözlü’nün, Adana adliyesinde, ilişkisi çok iyi olan bir Ağır Ceza Başkanı ile birçok hâkim ve savcı bulunduğu iddia edildi. Sözlü’nün bunlarla irtibatını danışmanı da olan ve başka bir soruşturma nedeniyle Adana'dan Ceyhan’a sürülen bir savcı emeklisi tarafından sağlandığı öne sürüldü.
Bu arada Hüseyin Sözlü'nün, Ceyhan'da imza attığı birçok şaibeli ihaleden adliyeye intikal eden olayda bir banka hesabını üzerinden birçok işlem yaparak parayı kendisine geri gönderdiği, bu paranın da seçim çalışmalarında kullanıldığı iddiaları ayyuka çıkmış durumda.

“BANA KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ”

Adana Büyükşehir Belediye ihalelerinde bu tür işlerin devam ettiği, bu konularda uyarılan Sözlü’nün, “bana kimse bir şey yapamaz” diye konuştuğu Adana’da yerel medya tarafından gündeme taşınmıştı. Sözlü’nün İçişleri Bakanlığı Bürokratları ve kimi AK Partili siyasiler tarafından da himaye edildiği öne sürülürken, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanlığı’nın Adana’daki iddiaları yakından takibe aldığı öğrenildi.

Sözlü’yü koruduğu iddia edilen bürokratlar ve yargı mensuplarıyla Emniyetteki yakınlarının da yakın takibe alındığı öğrenildi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑