Yaşam

OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKINDALIKTIR

Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında okullarımızda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

2 Nisan 2026 Saat: 14:29
OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKINDALIKTIR
OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKINDALIKTIR

İzmit Şehit İskender Ercan İlkokulunda İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’ın katılımıyla bu anlamlı güne özel program gerçekleştirildi. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve yöneticilerin bir araya geldiği etkinlik; farkındalığın, empatinin ve sevginin güçlü bir yansıması olarak hafızalarda yer etti.

Renklerle Anlatılan Duyarlılık

Program boyunca İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, öğrencilerin minik dünyalarına misafir oldu. Onlarla birebir ilgilenerek öğrencilerin hazırlamış olduğu “Otizme Sen de Dokun” adlı farkındalık ağacı çalışmasına katıldı. Etkinlikte öğrencilerin hazırladığı çalışmalar adeta bir duygu şölenine dönüştü. Panolar, resimler ve farkındalık köşeleri; çocukların iç dünyasını yansıtan güçlü anlatımlar sundu. Aydın, çocuklarla kurduğu samimi diyaloglarda, otizm konusunda farkındalığın küçük yaşlarda kazanılmasının önemini vurguladı. Empatinin toplumun temel yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çekerek her bir çocuğun farklılıklarıyla değerli olduğunu ifade etti. Bu anlamlı günde emeği geçen okul yöneticisi ve öğretmenlere teşekkür eden Aydın, çalışmaların ilimizde farklı okullarda da devam ettiğini vurguladı.

Küçük Kalplerden Büyük Mesajlar

Program kapsamında ilimizdeki okullarımızda; ebru çalışması, yüz boyama ve el baskısı etkinlikleri, Duyu Sokağı atölye çalışmaları, çanta boyama, baskı çalışmaları, ritim çalışmaları ve veli seminerleri, “Çılgın Önlük Defilesi” gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Aynı zamanda öğrencilerimizin rol aldığı sahne gösterileri, izleyenlere hem duygusal hem de düşündürücü anlar yaşattı. Şiirler, kısa canlandırmalar ve müzikli etkinlikler aracılığıyla otizme dikkat çekildi.

Her çalışma; anlayış, kabul ve sevginin renklerle ifade edilmiş hali olarak öğrencilerin duyarlılığı, etkinliğe katılan herkesi derinden etkiledi.

Eğitimde Kapsayıcılığın Önemi

Etkinlik boyunca verilen en önemli mesajlardan biri de kapsayıcı eğitimin gerekliliği oldu. Her çocuğun farklı öğrenme biçimlerine sahip olduğu gerçeği vurgulanarak eğitim ortamlarının bu çeşitliliğe uygun şekilde düzenlenmesinin önemi ifade edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑