parkinnn

Spor

UEFA'dan Türkiye'ye ambargo!

İki takımımızın men cezası almasından sonra UEFA'dan bir darbe daha yolda..

9 Haziran 2014 Saat: 15:49
UEFA'dan Türkiye'ye ambargo!
UEFA'dan Türkiye'ye ambargo!

Yarım yüzyılı aşkın süre bazıları birbirlerini hiç görmezken, yıllar sonra yeniden okul bahçesinde bir araya gelen mezunlar büyük coşku yaşadılar. Ziraat Yüksek Mühendisi Hikmet Güner ile Zeki Uslu’nun organizasyonu üstlendiği buluşmaya 60 mezundan 17 kişi katılabildi. Kimine ulaşılamadı, kimi mazereti nedeniyle gelemedi.

YİNE OKULDA KALDILAR
1980 yılına kadar öğrenimine devam eden Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu, daha sonra kapandı, Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başladı.

56 yıl önce mezun olan isimler, eğitim gördükleri binaları gezdiler, ders gördükleri sınıfları, kaldıkları yatakhaneleri,yemek yedikleri yemekhaneyi dolaştılar. Bir dönem kendi elleriyle diktikleri ağaçların altında dinlenen eski mezunlar, yeşil alanda mangal keyfi yaptılar.

Bahçıvanlık Okulu mezunları, okulun kapılarını açan, iki gün kendilerini bu tesiste misafir eden kurum müdürü Sait Ata ile İdare Amiri Ali Bey’e de teşekkür ettiler. Mezunlar, 4027 dekarlık okul arazisinin bugün büyük bölümünün çeşitli kamu kuruluşlarına tahsis edilmesinden üzüntü duyduklarını ifade ettiler. Mezunlar, gelecek yıl daha fazla sayıda mezunla buluşmanın umuduyla okullarından ayrıldılar. Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu’nda 56 yıl sonra gerçekleşen buluşmaya şu isimler katıldı: Yusuf Uğur, Hikmet Güner, Turan Gürbüz, Zeki Uslu, Mehmet Küpeli, Talat Kaptan, Hasan Geyik, Erdoğan Anılmış, Veli Karakulak, Nazmi Duman, Nihat Özkanlı, Ali Rıza Sezgi, İlvan Tuncer, Ahmet Gelecek sezon Avrupa'da yer alamayacak Sivasspor ve Eskişehirspor'un yerine Türkiye'den değil Avrupa'dan takımların gideceği iddia edildi.

Türk takımlarının üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor... Önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yalan beyan ve şikeden tedbir sebebi ile men cezası, daha sonra da Galatasaray'ın Finansal Fair Play kuralları yüzünden aldığı 200 bin Euro "uyarı" cezası, şimdi de yine tedbiren Eskişehirspor ve Sivasspor'un Avrupa Ligi'ne alınmaması... Türkiye sınırları içerisinde bu iddiaların tartışması gün be gün devam ederken, yabancı basın men edilenlerin yerine Avrupa'dan kimin katılacağını bile yazmaya başladı. "Sivasspor ve Eskişehirspor'da af yok" 

UEFA'nın geçe haftadığı karara göre iki Türk ekibi Eskişehirspor ve Sivasspor, katılmaya hak kazandıkları Avrupa Lig'nden men edildi. 2011 yılında 3 Temmuz davasında adı geçen iki kulüp, Avrupa vizesi alır almaz haklarında araştırma açıldı ve men cezası aldı. İngilizlere göre bu cezaların geri dönüşü yok.

Türk değil, bir İspanyol bir İngiliz 
Eskişehirspor ve Sivasspor'un katılma umudunun olmadığının belirtildiği haberlerde, iki takımının sadece CAS'tan çıkabilecek "düşük ihtimalli" kararın bozulmasının beklendiği üstüne de yerlerine hangi takımların Avrupa Ligi vizesini alacağı yazıldı.Çöl, Ramazan Vural, Şükrü Kaya.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑