parkinnn

Dünya

Ülke karıştı! Binlerce kişi hükümete karşı ayaklandı

Belçika'da grev yapan kamu çalışanları hükümet karşıtı gösteri düzenledi. sendika üyeleri, Kraliyet sarayı, parlamento ve Brüksel yerel hükümet binalarının önünden geçerek şehir merkezine vardı. Hükümetin tasarruf önlemleri

31 Mayıs 2016 Saat: 18:09
Ülke karıştı! Binlerce kişi hükümete karşı ayaklandı
Ülke karıştı! Binlerce kişi hükümete karşı ayaklandı

Belçika polisi, göstericilerin sayısını 7 bin 500 olarak açıklarken,  sendikalar 12 bin kişinin bir araya geldiğini ve bunun bir başarı olduğunu  belirtti. Gösteri sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmadı.

Belçika'da kamu çalışanlarının yaptığı grev nedeniyle ulaşım, okul,  posta ve hapishane hizmetlerinde aksamalar yaşanıyor. Normal günlerde çok kısa  aralıklarla seferlerin bulunduğu metrolarda trenler, 15-20 dakikada bir  istasyonlara geliyor.

Bazı otobüs ve tramvay hatlarında ise seferler tamamen durdu. Eurostar  firmasının işlettiğiLondra ve Brüksel arasındaki trenler hizmet verirken  Thalys'in işlettiği Paris ve Brüksel arasındaki bazı seferler iptal edildi.  Thalys ayrıca Almanya ve Belçika'nın Liege kentine tren seferlerinin  yapılmayacağını açıkladı.

Bazı postane çalışanları da greve giderken, okullar açık olsa da  öğretmenlerden de greve katılanlar oldu. Belçika hapishanelerindeki gardiyanların  5 hafta önce başlattığı grev de anlaşma sağlanamaması nedeniyle hala devam  ediyor.

Sendikalar, hükümet tarafından kabul edilen emeklilik yaşını yükselten  ve tatil günlerini kısaltan adımları da içeren tasarruf önlemlerine karşı  çıkıyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑