parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Ak Parti’nin bakışı nasıl olmalı?

29 Ocak 2015 Saat: 18:12

Öyle görünüyor ki genel seçimler yaklaştıkça siyasilerle her seçim dönemi olduğu gibi daha sık görüşeceğiz. Ancak önümüzdeki seçimlerin bir çok nedenden önemli olması, bu sık görüşmeyi daha da artıracak gibi.
Mesela Ak Parti için çok önemli.
Bir taraftan Kocaeli’ndeki milletvekili sayısını 12’ye çıkarma çalışması var, diğer taraftan yine bu partide 12’de 12 çıkarma planları.
İki gün süren Ankara gezimizde özetle elde ettiğim veri bu. Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur’un davetine icabet ederek TBMM’ye gerçekleşen gezimizle ilgili haber detaylarını okumuşsunuzdur. Biz yorumlama ve edindiğimiz intibaları yansıtmaya bakalım.
Önce şunu belirteyim; Ak Parti Milletvekili Okur’un meclis koridorlarında sağladığı hakimiyet ve özgüven kendini hemen hissettiriyor. Belki çoğu vekilin elde edemeyeceği bir ‘hava’ kazanmış Okur. Söylemleri, edası, açıklamaları,ilişkileri o yönde.
Peki böyle bir M.Ali Okur ve mevcut vekillerin genel seçimlere giderken akıbetleri ne olu? Asıl irdelememiz gereken soru bu. Bu sorunun yanıtını bulmak için Gebze’ye kazandırılan hizmetleri görmek lazım. Çünkü o hizmetler bir nevi Okur’un karne notu olacaktır.
Şunu inkar etmemek gerek; son dört yılda merkezi hükümetin Gebze bölgesine kazandırdığı her bir projenin altında M.Ali Okur’un imzası bulunuyor. Kiminin fikir babası, kiminin takipçisi, kiminde ise proje sahibi olmuş. Hal böyle olunca Okur’un listede yer alması zaten kaçınılmaz bir gerçektir.
Lakin asıl önemlisi listenin oluş şekli.
İşte dananın kuyruğunun kopacağı nokta bu.
Bir tarafta Kocaeli vekil sayısının 12’ye çıkarılması heyecanı artıracak, diğer tarafta listeye girmek, daha da önemlisi üst sıralarda yer almak için yarış edecek çok sayıda Ak Parti’li olacak.
Bir önemli konuda Gebze’nin temsil yetersizliğidir. Bu konu sadece Ak Parti’yi değil diğer siyasi partileri de ilgilendiren bir konudur ki, seslerini yükseltmeleri gerekir.
Her ne kadar siyasi partilerin genel merkezleri başkentten bakınca Kocaeli’ni bir bütün olarak değerlendiriyor olsalar da, doğrusu bizlerin Gebze bölgesini ayrı tutmuş olmamızdır. Kocaeli genelindeki seçmen sayısı ve partilerin aldığı oyları irdelediğimizde aslan payının Gebze bölgesinde olduğu da bir gerçektir. O durumda AK Parti başta olmak üzere CHP ve MHP genel merkezleri Kocaeli’ne bakışları mutlaka değişmeli, en azından gözden geçirilmedir.
Şunu demek istiyorum…
Rey’de sonuca yön veren Gebze bölgesi olduğuna göre, listeler hazırlanırken de en az üç adayın üst sıralarda yer alması gerekir. Yıllarca Gebze’yi öteleyip liste altlarını dolduran genel merkezlerin artık uyarılma vaktidir.
Dönelim başa…
Ak Parti’de M.Ali Okur’un yerini sağlamlaştırdığını ‘’sağır sultan’’ bile biliyor. İlk beş içinde ye alacağından endişe yok. Lakin bu yetmez sadece.
Gebzelilerin asıl derdi, Gebze’de ikamet eden üç kişinin mecliste yer alması. Ak Parti yetkililerin meseleye böyle bakması daha doğru olacaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑